Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  29 augustus, 2014

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  Kom binnen in het gezellige familiehuis van Jamie Li, eigenaar van Quarter Magazine en Alain, redacteur bij RTL Woonmagazine..

  Als ik het over een jong, hip gezin heb, dan heb ik het uiteraard over Jamie en Alain. Samen met baby Lenny (hartenbreker!) en de prachtige katten James en Dave vormen zij one big happy family. Het Amsterdamse stel woont in een gezellig appartement in het upcoming Amsterdam West, op een steenworp afstand van het Vondelpark en vlakbij mij in de buurt. Een binnenkijker bij de twee stond een tijdje op mijn wishlist. Nog even op de valreep (over twee weken zit ik al in New York) moest ik nog even dé binnenkijker schieten.

  Kom binnen in een 69m2 tellende appartement vol met zwart, wit en grijstinten afgewisseld met mint en een tikkeltje groen en rood.

  Waarom deze locatie?
  Jamie: “We huurden eerst een huis dichterbij het Mercatorplein. Toen we een huis wilden kopen, zijn we gaan zoeken in de Hoofddorppleinbuurt. Toch vonden we hier uiteindelijk niets: of het huis was te klein, te duur of te oud. We belandden toen in de Westindische buurt om de hoek bij het Surinameplein, een stukje verderop dus. Dit is een toplocatie om te wonen, het ligt erg centraal en we lopen zo het Vondelpark in.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Tafeltjes zijn van ons favoriete merk HAY. Vloerkleed is van Carpetright!”

  Hoe gingen jullie aan de slag qua inrichting?
  Jamie: “In ons vorige huis was alles zwart-wit. Dat wilden we ook met dit huis, maar toen we gingen verhuizen en alle meubelstukken neerzetten, vonden we het toch niet passen. Ik vond een afbeelding op internet van een strak ingerichte woonkamer met de kleuren bruin, grijs en zwart als basis die we vervolgens als uitgangspunt gebruikten. We besloten met meer tinten te werken, zoals grijs, bruin en groen wat betreft plantjes. Dat paste gewoon veel beter in dit huis. Ik verfde ook direct onze spierwitte eethoek gitzwart, ook al was ik hoogzwanger. Ik had overduidelijk last van nesteldrang! Gelukkig kocht Alain verf die niet schadelijk voor me was, haha.”
  Alain: “Ikzelf ben erg van de bruintinten. In ons vorige huis hadden we dat niet, dus ik was blij dat we nu eindelijk meer bruin hadden.”
  Jamie: “Bij Alain’s smaak moet ik ook altijd direct aan The Oval Office van Obama denken met al die klassieke bruine meubels, dat is écht Alain. Toch zijn zwart en wit nog altijd sterk aanwezig in dit huis, afgewisseld met grijstinten.”

  Zitten jullie qua smaak op één lijn?
  Jamie: “Voor mijn werk reis ik veel en dan komt het vaak voor dat ik wat moois zie. Dan app ik Alain altijd even een foto. Als hij het écht niet mooi vindt, dan koop ik het niet. Wat dat betreft houden we altijd wel rekening met elkaar.”
  Alain: “In ons vorige huis wilden we niets weten van hoogglans. Toen we overgingen in ons nieuwe huis bleek de keuken hoogglans grijs te zijn. We kwamen erachter dat het best mooi is. Je kunt wel zeggen dat we hoogglans hebben leren waarderen, maar dan wel met mate.”
  Jamie: “We houden van strak en Scandinavisch. Het liefst kopen we alles van HAY.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “De grafische prints heeft een vriend van Alain gemaakt voor ons, zodat we die konden laten afdrukken. In de grote lijst zie je een plattegrond van Parijs, naast Barcelona onze favoriete stad. Het ‘Out of Africa’-lijstje is een pagina uit de Harper’s BAZAAR. Het slaat op de roots van Alain, aangezien hij half Kameroens is.”

  Alain, jij werkt voor het programma RTL Woonmagazine. Dat lijkt me erg verleidelijk..
  Alain: “Ik ben dagelijks bezig met wonen. Interieur vind ik echt heel erg leuk en het is fijn dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Dagelijks word ik dan ook geprikkeld om het thuis weer even net anders te doen, zoals een wand vol lijsten bijvoorbeeld of kleuren op de wand, nog wat bijzettafeltjes erbij, andere accessoires en spelen met dessins. Het nieuwste project is de televisiekast. Die wil ik anders, drie meter lang met meer ruimte voor woonaccessoires en coole koffietafelboeken. Ook wil ik af van al die snoeren, een doorn in het oog. Ik pleit voor een draadloos leven, haha.”

  Hebben jullie favoriete woonadresjes
  Jamie: “Het klinkt écht cliché maar we leven zo’n beetje in Loods 5, we vinden dat echt een geweldige winkel. IKEA is altijd leuk voor de plantjes, servies en woonaccessoires. We zouden er alleen nooit een meubelstuk kopen, omdat het altijd zo herkenbaar is. Toch komt de kast in de woonkamer bij IKEA vandaan, hoewel vrienden altijd verbaasd reageren omdat ze het niet herkennen als een ‘Ikeaatje’.”
  Alain: “Verder hebben we ook een favoriete winkel in Parijs. In de wijk Le Marais zit Fleux, een prachtige winkel die gelukkig ook een webshop heeft. Daar komt de poster in Lenny’s kamer bijvoorbeeld vandaan.”
  Jamie: “Als we in Parijs zijn, hoppen we ook altijd even langs bij Merci, een superleuke winkel is dat.”

  Hoe is Lenny’s kamer tot stand gekomen?
  Jamie: “Via Pinterest deed ik veel inspiratie op. Mintgroen was bijvoorbeeld een kleur die me opviel. Eén wand verfden we dan ook mintgroen. Van daaruit zijn we gaan werken met leuke accessoires, zoals planken, lijsten en prints met washi-tape. In Nederland is het best lastig om leuke kindermeubels te kopen, vinden we. Of je moet meteen een complete set kopen of het is juist te duur. Het was even zoeken voor ons. Het wollige kleed kochten we, omdat Lenny in september is geboren. We gingen toen net de gure herfst in en we vonden zo’n warm kleed wel passen. Het is een vrolijke kamer geworden.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Kleurposter gekocht in Parijs bij Fleux in Le Marais. De race-auto kreeg Lenny van Alain, hij is gek op wieltjes.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “De stoffen mandjes zijn voor zijn sokjes, gevonden bij Loods 5.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Het mintgroene lampje is van Leitmotiv en was het uitgangspunt voor Lenny’s kamer. Daar zijn we omheen gaan bouwen.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Ideaal zulke blokken om spullen in te stallen voor de sier maar ook bijvoorbeeld voor luiers.”

  Wat is jullie favoriete plek in huis
  Alain: “De bank. Ik zit de hele dag achter een bureau, dan vind ik het fijn om ’s avonds lekker op de bank neer te ploffen.”
  Jamie: “Het liefst heb ik ook een televisie in de slaapkamer. Dat vind ik gezellig als ik nog aan het werk ben en dat Alain naast mij tv kijkt.”
  Alain: “Ik wil absoluut geen tv in de slaapkamer. De slaapkamer is ook om in te slapen.”

  Zijn jullie echte huismussen?
  Jamie: “Ik vind het heerlijk om thuis te zijn. We houden regelmatig een seriemarathon, dan komen we het huis gewoon niet uit, haha.”

  Waar is de kattenbak eigenlijk?
  Jamie: “Een handige tip: zet deze op het balkon. Via een kattenluikje kunnen James en Dave naar buiten. Dan hoeven we ook niet in huis tegen een lelijke kattenbak aan te kijken en heb je ook geen last van nare luchtjes. Dit is een ideale oplossing.”

  Meest dierbare in huis
  Alain: “De ingelijste pijlen, die komen van Johnny at the Spot vandaan, die vinden we erg mooi.”
  Jamie: “Het beeldje in de kast kreeg ik van mijn moeder, die kocht ze toen ik Lenny kreeg. Die is wel bijzonder. En mijn tassencollectie natuurlijk!”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Britse korthaar James verkent graag de boel”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Quarter Magazine HQ!”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Het ‘pennenbakje’ is eigenlijk een kaarsenhouder, van H&M Home, de schaar is van HAY.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Dave is een Britse korthaar, een van de twee katten die we hebben.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Lijstjes en het lampje zijn allemaal van Ikea.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “De plankjes scoorden we bij de Praxis. We zochten deze al een tijdje en liepen er toevallig tegenaan. Lenny’s snorrenklok komt uit Londen, gekocht bij Urban Outfitters. Het poezenhaakje vonden we ‘gewoon’ bij de Hema!”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Het blikje is van Little Marc Jacobs.”

   

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “De ‘Eames’ zijn lookalikes want de echte vinden we iets te duur. Ons tijdschriftenrek kochten we bij Loods 5. Onze eettafel heeft de vader van Alain zelf gemaakt. Onze keuken hadden we liever wit gezien, voor de ruimtelijkheid. Maar dit is ook ‘prima’”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “De eethoek met op de achtergrond onze keuken van grijs hoogglans.”

  “Tafeltjes van ons favoriete merk HAY. Vloerkleed is van Carpetright!”

  “Lenny’s ‘wall of fame’ is volgeplakt met postcards die we kochten bij Dille & Kamille. Het konijnendekentje is van Stella McCartney. De kleurposter is gekocht bij Fleux in Le Marais, Parijs.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Tafeltje Loods 5, plateau voor de plantjes is van H&M Home, kleedje van Ikea.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Handig zo’n lijstenhouder van IKEA!”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Verse bloemen koop ik elke vrijdag op de Ten Katemarkt.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Vitrinekast is van IKEA. En de pastaborden zijn geniaal, want ze zijn mooi en gewoon van de Action. Het beeldje kreeg ik van mijn moeder.”

   

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Het lampje scoorden we bij de Woonfabriek.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Altijd handig zulke potten voor op het aanrecht.”

   

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  “Bijna al onze kussenslopen zijn van H&M Home.”

  Binnenkijken bij Jamie en Alain

  Thanks Jamie & Alain voor het warme onthaal!!

  Inspiratie in de stijl van Jamie & Alain:

  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Beeld © Elisah Jacobs

  6 reacties op “Binnenkijken bij Jamie en Alain”

  1. […] Binnenkijken bij Jamie en Alain. […]

  2. […] Binnenkijken bij Jamie en Alain. […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu