Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woontrend: geometrische en grafische kinderkamers - Interior junkie
Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 28-04-2024

    23 februari, 2019

    Woontrend: geometrische en grafische kinderkamers

    Een trend waar ik zelf erg fan van ben, en die alweer een tijdje meegaat maar nog steeds erg populair is voor het interieur, is een grafische kinderkamer met geometrische vormen en patronen. Zo’n grafische kinderkamer is nog altijd erg geliefd en gelukkig blijft dat voorlopig ook nog even.

    Met name in zwart-wit maar ook in kleur worden deze grafische vormen veel gebruikt voor behang, muurstickers en beddengoed maar vooral ook voor accessoires zoals kussens, vloerkleedjes, opbergmanden/dozen en posters. Een grafische kinderkamer is makkelijk toe te passen op een al bestaande kamer door simpelweg wat accessoires met grafische prints toe te voegen. Leuk bijvoorbeeld een witte muur op met kleine zwarte muurstickertjes. Of hang verschillende grafische prints in een lijst of ga er juist mee in de weer met  washi tape aan de muur.

    Woontrend: geometrische en grafische kinderkamers

    Mooi voor in de grafische kinderkamer: pak echt alle muren mee

    Wil je het wat rigoreuzer aanpakken, kies dan voor geometrisch behangetje (zoals hierboven in een mooie hexagon print) en behang er een muurtje mee. Ook leuk: pak eens alle muren mee voor een extra cool effect. In de kinderkamer van interieurstylist &Suus spotte ik al eens eerder een grafisch muurtje welke ze zelf maakte met okergele verf (zie beeld hieronder) Subtiel, maar toch opvallend. Zo leuk.

    Woontrend: geometrische en grafische kinderkamers

    Woontrend: geometrische en grafische kinderkamers

    Mix & match

    Een dekbedje erbij in een grafische print en zo krijgt de kinderkamer een mini metamorfose zonder veel geld kwijt te zijn of rigoureuze aanpassingen te moeten doen. Voor wie iets meer durft; mix eens wat verschillende patronen en kleuren met elkaar voor een speels effect want net als nu in modeland kun je niet vaak genoeg mixen met verschillende patronen. Wat vinden jullie van geometrische en grafische kinderkamers?

    * Dit is een post uit de oude doos geschreven door Wieteke en herschreven door mij. 

    wieteke

    Wieteke woont samen met haar vriend en twee zoontjes in Bussum. Na jarenlang als styliste bij een grote foto,- en filmstudio te hebben gewerkt heeft ze in 2015 het roer omgegooid en is als kinderkamerstylist Hip Huisje, kinderkamerstyling begonnen. Daarnaast werkt ze als freelancer voor fotografiestyling. Onverwachtse combinaties die uiteindelijk wel weer matchen, Scandinavisch design, vintage gecombineerd met modern en een persoonlijke touch kenmerken haar stijl. Haar inspiratie haalt ze uit de bladen, de wereld om zich heen, haar eigen kinderen, inspiratieblogs, Pinterest en Instagram.

    Eén reactie op “Woontrend: geometrische en grafische kinderkamers”

    1. Amy schreef:

      Wauw wat een ontzettend leuke kinderkamers en ik ben gek op geometrische dingen!!
      Als ik ooit mama mag worden (hoop toch echt snel, bijna 28 inmiddels) dan weet ik wel wat ik doe met de babykamer hahaha.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu