Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woonwinkelen @ Amsterdam - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  20 oktober, 2013

  Woonwinkelen @ Amsterdam


  The Dot Shop, Raw Materials en Store without a home: de drie leukste woonwinkels van Amsterdam volgens Tess!

  Zoals ik al eens eerder heb gezegd: een interieur moet groeien. Niet alleen omdat het te duur is je woning meteen perfect in te richten, maar ook omdat het leuk is verschillende woonwinkels en markten af te struinen op zoek naar dat ene perfecte meubel of woonaccessoire. Om je een eindje op weg te helpen zet ik in deze post de drie leukste woonwinkels van Amsterdam op een rijtje.
  Voor mij met stipt op nummer één: The Dot Shop.
  Deze woonwinkel heeft inmiddels meerdere vestigingen in Amsterdam. Eén daarvan in de Haarlemmerstraat, waar ik de winkel ontdekte. DOT staat voor Design on Textille. De winkel is namelijk ontstaan uit een liefde voor textiel en dessins. Dat zie je bij binnenkomst ook meteen terug. Ze hebben een onwijs mooie collectie aan kussens, gordijnen en plaids. Als extraatje heeft de winkel een mogelijkheid advies te geven op gebied van interieur. Ik ben fan en the Dot Shop is dan ook mijn absolute favoriet!

  Op nummer twee zet ik Raw Materials.
  Deze winkel is gevestigd in een groot pand aan het einde van de Rozengracht. Van buitenaf lijkt de winkel klein, maar eenmaal binnen lijkt er geen eind te komen aan al het moois. Zoals de naam doet vernoemen vind je bij Raw Materials ‘rauwe materialen’. De producten zijn onbewerkt, gerecycled en gemaakt van natuurlijke materialen en dat zie je. De winkel deed mij een klein beetje denken aan een Franse markt, met de oude houten kastjes en tafeltjes. Helemaal mijn ding! Een erg bijzondere winkel waar je de nodige inspiratie voor je interieur zeker op kan doen.

  Op drie Store without a home, ook gevestigd in de Haarlemmerstraat. Tussen 2010 en 2012 had deze winkel geen vast pand, vandaar de naam. Het concept verhuisde in deze tijd van verschillende locaties als een pop-up store. Sinds 2012 heeft de winkel eindelijk een permanente locatie gevonden. De naam ‘store without a home’ is behouden. De woonwinkel staat in het teken van betaalbare items van talentvolle ontwerpers. Vooral leuk: op de website is een categorie ‘cadeaus tot en met €30’. De perfecte winkel voor een origineel cadeau voor vriend of vriendin!

  Credits:
  Beeld 1 http://variouskinds.blogspot.nl/2013/01/amsterdam.html Beeld 2 & 3 via DotShop Beeld 4,5,6 via Mode d’Amour. Beeld 7 via Passie 4 Wonen. Beeld 8,9,10 via Store Without a Home
   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu