Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  21 oktober, 2013

  Wijnbars in Utrecht


  Daar proosten we op!

  Utrecht kan als echte borrelstad worden gezien. Op donderdag- en vrijdagavond, wanneer mensen klaar zijn met werken, duiken ze vaak de stad nog even in om een lekkere borrel te drinken met collega’s of vrienden.
  Niets fijner om op deze manier het weekend in te luiden. De stad kent vele leuke plekken waar je kunt relaxen, maar als wijnliefhebber zoek ik toch het liefst een mooie wijnbar op. Utrecht heeft er niet ontzettend veel, dus het zal je niet verbazen dat het met name in het weekend soms vechten is om een plekje. Wat mij opvalt is dat op het gebied van interieur alle drie de hotspots die hieronder beschreven worden, overeenkomsten hebben. Met name het industriële thema is overal terug te vinden.
  Wijnbar Lefebvre
  Dit is de wijnbar waar ik zelf het meest te vinden ben op een vrijdag- of zaterdagavond. Het ligt op toplocatie de Neude en is te herkennen aan de smalle ruimte en aqua-kleurige lampen.  Je kunt er de lekkerste wijnen drinken al vanaf €3,50 per glas. Het interieur is een mix van zowel tafels waar je kunt zitten als een bar als je wilt hangen. De combinatie van de teakhouten kasten waar de wijnen in staan, de print van het behang en de mooie lampen zorgen voor een warme sfeer waar je heerlijk een avond door kunt brengen.
  Wijnbar VinVin
  VinVin was de eerste wijnbar die zich vestigde in Utrecht. Het is een iets kleinere wijnbar in de buurt van de oude rosse buurt waar je fijn kunt loungen aan de bar, maar ook kunt bijkletsen op de sloophouten loungebanken. Het metselwerk achter de bar zorgt voor een meer industriële uitstraling. Een ideale plek om wat rustiger met meerdere mensen een goede wijn te drinken. Leuk detail is dat de eigenaren hun liefde en kennis voor wijn delen door diverse proeverijen, cursussen en masterclasses te geven aan liefhebbers en beginners.

  Pickles Burgers & Wines
  Mocht je nog niet gegeten hebben, dan kun je goed bij Pickles & Wines terecht. Bij deze nieuwste aanwinst in de stad kan je kiezen uit een breed assortiment wijnen in combinatie met een heerlijke hamburger. Dit kan je allemaal doen onder het genot van live muziek van singer songwriters. Het interieur kenmerkt zich door het vele hout, staal en buizen. Alles is met veel zorg uitgekozen: op de tegels worden boerderijdieren afgebeeld die ze serveren en de potten met zelfgemaakte pickles aan de muur. Een goede combinatie om een hapje te eten onder het genot van een goed glas wijn.

  Credits:
  Beeld 1: Wijnbar Lefebvre, Beeld 2: Wijnbar VinVin, Beeld 3: Pickles Burgers & Wines
  Jose (27) woont in het centrum van Utrecht en is net afgestudeerd aan de opleiding Communicatiewetenschap. Naast haar liefde voor mode heeft ze ook een passie voor interieur. Ze is altijd bezig met het verplaatsen van accessoires en meubels in haar huisje waar ze naar eigen zeggen echt tot rust komt. Met een voorliefde voor Scandinavische spullen is Stockholm dan ook haar favoriete stad. Daarnaast bezoekt ze met enige regelmaat Milaan om nieuwe inspiratie op te doen op het gebied van interieur, mode en lifestyle. In haar interieur is voornamelijk wit te vinden en is een mix tussen Scandinavisch en Nederlands design. Op Interior Junkie houdt ze iedere week een post bij met inspirerende ideeën.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu