Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woonshoppen in Nijmegen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  3 december, 2014

  Woonshoppen in Nijmegen

  Afgelopen week besloot ik om een kijkje te nemen in de Lange Hezelstraat in Nijmegen, de oudste winkelstraat van Nederland, en dat viel zeker niet tegen.

  Las je eerder al over mijn favoriete woonwinkels in Groningen, nu is Nijmegen aan de beurt. In dit artikel bespreek ik alle woonspots waar ik geweest ben.

  Sunar Home

  In eerste instantie lijkt dit een gewone woonwinkel maar wanneer je binnen stapt zie je dat het een hele leuke mix is van handgemaakte accessoires en design. Zo hebben ze prachtige kalebaslampen die een sprookjesachtig licht uitstralen en schaaltjes en tajines die handbeschilderd zijn. Maar ook voor strakke vierkante borden en hippe gadgets kun je bij Sunar Home terecht.

  Kado & Zo
  Bij Kado &zo vind je dingen waarvan je nog niet wist dat je er naar op zoek was. Zo scoorde ik er een leuke houder voor waxinelichtjes voor €3,99. Grappig detail is dat in deze winkel hele mooie vazen worden verkocht maar ook echte bossen bloemen. Je kunt dus twee vliegen in één klap slaan. Via een trappetje achter in de winkel kom je in twee kleine knusse ruimtes waar op dit moment mooie kerstspulletjes staan.

  Woonshoppen in Nijmegen

  Le Petit Rêve
  Deze shop heeft prachtige lampen hangen voor in de winkel. Als je houdt van een mix van landelijk, stoer en een tikkie Frans dan zit je hier goed. Leuke wandschildjes, mooie ouderwetse koffers en zachte kussens behoren tot het assortiment. Maar ook mooie meubels en kleden zijn in deze nostalgische winkel, met klein buitenplaatsje, te vinden.

  Woonshoppen in NijmegenAba-i
  Waan je in het sprookje van 1001 nacht bij Aba-i waar de mooiste kelims liggen uitgestald. Tel daar bij op dat ze kussens, mozaïeklampen en sjaals van oude Sari’s verkopen en de sfeer is compleet. Aan deze winkel maak ik niet teveel woorden vuil, zelf ervaren is het beste.

  Woonshoppen in Nijmegen

  Niet in de Lange Hezelstraat maar zeker de moeite van het bezoeken waard zijn de volgende drie winkels: Déjà Vu, Rivièra Maison en De Museumwinkel.

  Déjà Vu
  In de Houtstraat is Déjà Vu erg leuk. Het komt niet vaak voor dat ik iets het allermooiste vond in een winkel maar in dit geval was dat de wanddecoratie van IXXI van een flamingo. Daarnaast vind je er grappige bordjes, leuke gieters en nog veel meer hebbedingetjes.

  Woonshoppen in Nijmegen

  Rivièra Maison
  Deze winkel zit aan Bisschop Hamerstraat 11 en is zo rond kerst prachtig ingericht met sfeervolle spullen. Leuk is dat er een “echte”keuken en woonkamer zijn ingericht waarin de meubels en accessoires goed tot hun recht komen.

  Museumwinkel 
  Tot slot, de Museumwinkel aan de Van Welderenstraat 114. Deze winkel heeft, zoals de naam al doet vermoeden, museumwaardige stukken. Opgezette dieren in alle soorten en maten kun je hier vinden. Klinkt leguber, valt reuze mee. Fascinerend is een goed woord voor deze winkel . De opgezette dieren zijn overleden dierentuin dieren en de winkel bezit hiervan de documenten. Van vlinders tot een flamingo en een heuse tijger tot mestkevers, een wild zijn en bewerkte dierenschedels je kunt rustig drie kwartier tot een uur hier rondneuzen. Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan het behulpzame personeel; zij kunnen je meer vertellen over de dieren en het prepareren. Prijzen lopen uiteen van €12 euro voor een opgeprikte vlinder tot €1500 voor een opgezet kalf.

  Woonshoppen in Nijmegen

  Lees hier alle posts van Marianne.

  marianne Marianne (22 jaar) is masterstudente Nieuwe media, Taal en Communicatie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar thuis thuis is in een dorp onder de rook van Heerenveen. Ze heeft een beetje een gat in haar hand wat betreft bloemen en woonaccessoires. Inspiratie haalt ze uit zowel de gids van het geel-blauwe woonwarenhuis als uit de boeken die ze leest over het verre oosten. Haar stijl? Kleurrijk, praktisch en gezellig.

  5 reacties op “Woonshoppen in Nijmegen”

  1. Je bent alleen de leuke webshop http://www.mintstyle.nl vergeten, De showroom hiervan zit ook in Nijmegen. MintStyle verkoopt allerlei unieke woonaccessoires. Maar we kunnen het je natuurlijk niet kwalijk nemen want de showroom zit niet in het centrum helaas. Maar als je het leuk vind ben je van harte welkom om een keer te komen kijken.

  2. Susan schreef:

   Wat een leuke post! Ik woon sinds 4 dagen in Nijmegen, mijn huisje moet nog helemaal ingericht worden, dus dit komt als geroepen!!

  3. Sanne schreef:

   Vervolgens even uitblazen bij Sid & Liv, ook aan de van Welderenstraat. Lunchcafeetje en winkel in een pand, plus een prachtige IXXI aan de muur;)

  4. Harrie de Jonge schreef:

   Volgende keer ook even binnen lopen op Van Welderenstraat 93, de Heeren Wonen, een verrassende woonwinkel in een prachtig pand!

  5. […] schreef ik al over de leukste woonwinkels in Nijmegen. Maar afgelopen week vond ik weer een paar pareltjes die ik jullie niet wil onthouden. Alle drie de […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu