Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Weekendtip: Marimekko expo - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  21 maart, 2014

  Weekendtip: Marimekko expo

  Weekendtip: Marimekko expo

  Nog niets te doen dit weekend? Bezoek dan de Marimekko expo in Rotterdam. Je weet wel, het Finse merk dat bekend staat om de fleurige prints!

  Marimekko werkte zelfs samen met vliegtuigmaatschappij Finnair. Ben jij ook zo’n fan (ik heb er zelfs pannenlappen van..) dan mag je deze expo eigenlijk niet missen. In de overzichtstentoonstelling van ‘Marimekko, design for a happy life’ vind je o.a stoffen, mode, servies, woonaccessoires, allemaal bedrukt met de typerende, vrolijke en drukke Marimekko bloemenprints.

  Hoe het allemaal begon? De Finse Armi Ratia richtte het merk in het naoorlogse Finland op, omdat het land grote behoefte had aan een flinke dosis optimisme. Dat lukt zeker met de vrolijke en kleurrijke prints, verwerkt in mode en interieur. Het werd een hit in het thuisland maar in de rest van de wereld werd Marimekko pas echt beroemd toen Jackie Kennedy een roze Marimekko jurk droeg op de cover van het blad Sports Illustrated. Het merk werd met deze cover in één klap wereldberoemd. And the rest is history.. Fijn ook: dé jurk is ook te bewonderen in Rotterdam. Misschien mag je hem wel aanraken..

  Meer info vind je op de website van de Kunsthal. Have fun!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu