Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Interieurtips voor huurders - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  24 maart, 2014

  Interieurtips voor huurders

   

  Huren, of het nu is omdat je op kamers gaat of om te testen of je het wel 24/7 uithoudt met je toekomstige man. Als je huurt kan het soms lastig zijn om je droominterieur te verwezenlijken.

  Je mag meestal niet teveel aan de huidige looks van je tijdelijke stulpje veranderen. En dan is het toch jammer als er lelijk tapijt ligt, witte muren zijn (die je niet mag schilderen) of er een saaie plafonniere hangt die je het liefst zo snel mogelijk van het plafond afhaalt. Ondanks dit alles wil je je huis toch eigen en uniek maken. Daarom heb ik een aantal tips voor jullie die je helpen bij het inrichten van een huurwoning.

  Verf een meubel in een opvallende kleur als statement piece.

  Omdat het wonen in een huurwoning meestal tijdelijk is lijkt schilderen voor zo’n korte tijd vaak een hoop werk, en soms mag het niet eens ook niet van je huisbaas. Een meubel in je favoriete kleur is dan de perfecte manier om je interieur kleurrijker te maken.

   

  Grote schildersdoeken in je favoriete kleur

  Ook met een groot schildersdoek kun je makkelijk kleur in je huis brengen.

   

  Ben creatief met tape

  Tape is de ideale oplossing als je huurbaas niet wil dat de muur eruit komt te zien als een gatenkaas. Plak er foto’s mee aan de muur als vervanging voor fotolijstjes of ga helemaal los met verschillende vormen.


  Zet staande lampen neer voor sfeervolle verlichting.

  Voor je verlichting afhankelijk van een niet zo charmante plafonniere? Geen paniek. Staande lampen zijn de uitkomst. Maak een mix van kleine en grote lampen voor het perfecte licht.

   

  Accessoires voor een eigen stijl.

  Ga los met accessoires! Dat is de beste manier om je interieur een unieke stijl te geven. Het is ook fijn dat ze snel weer in te pakken zijn en niet al te veel wegen. Handig tijdens het verhuizen als je je tijdelijke woning verlaat.

   

  Vloerkleden om de lelijke vloer te verbergen.

  Niet iedere huurwoning is gezegend met een mooie houten vloer. Daarom zijn vloerkleden de ideale manier om een lelijk tapijt te verbergen. En met alle mooie vloerkleden die er op de markt zijn is dat helemaal geen straf.

   

  Bloemen en planten voor het buitengevoel.

  Heb je geen buitenruimte of tuin bij je appartement of kamer?  Bloemen en planten zijn de ultieme manier om buiten naar binnen te halen. En ze zijn ook handig om die minder mooie vensterbank te verbergen.

   

  Goede gordijnen

  Vaak heeft je huurbaas met goede bedoelingen gordijnen opgehangen, maar zijn deze niet helemaal jouw smaak. Haal ze van de rails en berg ze tijdelijk op. Zo kun jij zelf je eigen gordijnen uitkiezen en de oude weer terug hangen zodra je weg gaat.

   

  Speur naar tweedehands interieurparels.

  Op rommelmarkten en tweedehands winkels zijn veel interieurparels te vinden. Geef ze een nieuw likje verf of meng ze met wat meubels van Ikea. Op deze manier ziet je huis er niet uit als een dertien-in-een dozijn-interieur en blijf je toch binnen budget. Ideaal als je tijdelijk verblijft of niet veel te besteden hebt omdat je student bent.

   

   

  Gabriela NouwsGabriela is afgestudeerd als stand- en winkelvormgever en heeft vandaag de dag haar hart verpand aan het reclamevak. Aan het begin van dit jaar is ze haar eigen blog gestart om haar interieur escapades kwijt te kunnen. Want ondanks haar liefde voor reclame miste ze interieurland behoorlijk. Inspiratie haalt ze uit woonmagazines, kunstexposities en diverse andere blogs. Daarnaast leest ze graag boeken over mindfulness en vindt het daarom belangrijk dat je huis een plek is waar je tot rust komt. Dat zie je terug in haar artikelen. Je kunt Gabriela volgen op haar blog, via Instagram en op Pinterest.

   

  11 reacties op “Interieurtips voor huurders”

  1. Ilse schreef:

   Ik denk niet dat wonen in een huurhuis meestal tijdelijk is of voor ‘hele korte tijd’.
   Ik vind een eigen huis hebben zo’n verantwoordelijkheid dat ik van plan ben nog wel een jaartje of tien in mn huurhuisje te blijven zitten en mijn ouders willen uberhaubt nooit een huis kopen. Not to mention dat het er voor sommige mensen gewoon niet inzit om een huis te kopen.

  2. Chanel schreef:

   Gelukkig ben ik niet de enige die schrikt van de uitspraken over huren. Overigens komt een ‘gestoffeerde woning’ niet zo vaak voor. Je krijgt een kale woning die je naar je eigen smaak mag inrichten. Paarse muren, gele kozijnen, noem maar op.
   Echter je moet de woning wel in originele staat opleveren als de volgende huurder die paarse muren en gele kozijnen niet ziet zitten.

  3. marike schreef:

   Tip voor iedereen die huurt: knap je keuken binnen een uurtje op met een Kitchenwalls keukenbehang! Eenvoudig weer te verwijderen en te hergebruiken.
   Ook over bestaande tegels heen en dus ook mogelijk in toilet of badkamer. Tevens afwijkende afm verkrijgbaar
   Zie de vele mogelijkheden op http://www.kitchenwalls.nl

  4. Lot schreef:

   Wonen in een huurhuis is tegenwoordig vaak helemaal niet meer tijdelijk, sterker nog steeds meer mensen gaan huren in plaats van kopen ;). Wij wonen al ruim 6 jaar in Amsterdam op een super plek en no way dat je voor dat bedrag een huis op dezelfde plek kunt kopen. Bovendien is er in overleg met een (redelijke) huisbaas vaak heel veel mogelijk! Zo hebben we met een kleine eigen bijdrage een prachtige nieuwe keuken naar eigen smaak (huisbaas blij, want veel mooier dan een standaard keukenblok, wij blij), zelf een houten vloer erin gelegd en alles binnen geschilderd. Zonde? Nee, want een eventuele nieuwe huurder betaald overnamekosten en het is zo belangrijk om in een fijn huis te wonen!

  5. Puck schreef:

   Ook ik stoorde me nogal aan de tekst ‘ huren is meestal voor tijdelijk’. Kom op, get real! Voor mij zal een koophuis er waarschijnlijk nooit in zitten, maar in een woning vd woningbouw is een hoop mogelijk en zeker zijn geld waard als je er een aantal jaar blijft wonen.
   Het zou leuk zijn als er wat vaker ‘standaard’ (huur)huizen te zien zouden zijn, want ook daarin is genoeg mogelijk. Bovendien ook een leuke inspiratie voor de mensen die er in wonen en ook van interieur houden, net als ik!

  6. Michelle schreef:

   Ik weet inderdaad niet of huren altijd maar voor korte tijd is, daarnaast is het ook een ander verhaal per huisbaas. Sommigen hierboven reageerden al dat zij een hele chille huisbaas hadden en wel mochten verven alles, dit artikel is misschien juist heel erg gericht naar mensen zoals ik! Ik woon al jaren anti-kraak en moet eens in de zoveel tijd verhuizen en mag zoals beschreven staat vaak niks aan de muur bevestigen of verven, dus ik ben juist heel erg blij met dit soort tips! Bedankt!

  7. Olga schreef:

   Er is tegenwoordig zoveel mogelijk met het wonen in een huurhuis! Voor veel mensen zit kopen er in deze tijd nog gewoon even niet in. Een goede lening is in deze tijd lastig te verkrijgen. Je moet gewoon zorgen voor een goede afweging in wat qua investering mogelijk is en wat je in je huisje bereiken wil. Ga je bijvoorbeeld overschakelen naar een mooie nieuwe houten vloer of ga je voor een kleine opknapbeurt van wat er ligt. Tevens is bekleden ook nog een optie.

  8. annina schreef:

   leuke fotos ,tips en de inrichting

  9. Ondanks dat je niet teveel drastische wijzigingen mag aanbrengen aan een huurwoning, vind ik toch dat je een huurwoning door de inrichting helemaal eigen kan maken.
   Zo kan je van een simpele huurwoning toch je eigen paleisje maken waar je lekker tot rust kan komen.

  10. Nanette schreef:

   Dit zijn tips waar je wat aan hebt. Jammer dat ik dit niet voor mijn voorgaande huurwoningen in Amsterdam heb gelezen. Het is nooit te laat, binnenkort trek ik een nieuwe woning in! Bedankt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu