Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Vintage spotten bij Petit Village - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  10 februari, 2015

  Vintage spotten bij Petit Village

  Ik ben altijd op zoek naar leuke, unieke woonwinkeltjes. Deze winkels wijken vaak af van de grote woonketens en je scoort er vaak de leukste dingen voor een klein prijsje. Met toeval stuitte ik laatst op precies zo’n winkeltje, namelijk Petit Village in Nijmegen.

  Petit Village is gevestigd in ‘de smelkroes’ een plek waar creatieve ondernemers zich kunnen vestigen met als gevolg leuke initiatieven. Petit Village verkoopt (heel veel) vintage en re-used spullen, overal waar je kijkt staat of hangt wel iets moois. Een oude chesterfieldbank vind ik zelf het pronkstuk, maar je kunt hier ook je hart ophalen aan kleinere woonaccessoires zoals vazen, karaffen, servies, krukjes en vloerkleden. Ook sieraden ontbreken niet, leuk als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een one-of-a-kind cadeautje.

  Vintage spotten bij Petit Village

  Eigenaresse Milou vertelt: “Petit Village is heel klein begonnen, vanuit de schuur van mijn opa waar heel veel oude spullen stonden. Op een dag gooiden mijn moeder en ik de garage open voor publiek en onze spullen verkocht. Na veel leuke reacties  besloten we om een webshop te openen. Deze liep zo goed dat we op zoek gingen naar een pand om ons in te vestigen. De spullen halen we van beurzen en markten, maar ook in Frankrijk hebben we inmiddels al een aantal leuke adresjes. Een paar keer per jaar pakken we onze bus en dan rijden we naar Frankrijk om daar mooie, unieke spullen in te kopen”.

  Vintage spotten bij Petit Village Vintage spotten bij Petit Village Vintage spotten bij Petit Village Vintage spotten bij Petit Village Vintage spotten bij Petit Village Vintage spotten bij Petit Village

  Leuk weetje: sinds het in de smeltkroes wemelt van leuke initiatieven, kan Petit Village niet achterblijven en is er vanaf 21 februari ook een kapsalon in het pand gevestigd, Kosmos. Dus op zoek naar een vintage item en toe aan een nieuw coupe? This is the place to be!

  Petit Village is open op vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00, maar gelukkig hebben ze ook een webshop zodat je alles vanuit je luie stoel kunt bekijken (en bestellen!).

  Beeld gevonden via:

  1. Petit Village. 2-8. eigen beeld.

  Lees hier alle posts van Kiki.


  Kiki
  is al vanaf jongs af aan bezig met wonen en inrichten: elk weekend kregen haar meubels een andere plek, wat nog  regelmaat gebeurt. Sinds juni bewoont ze samen met haar vriend  een knus appartement in Nijmegen-Oost. Elke week komt er wel een nieuw idee of product bij dat aan haar woon wishlist wordt toegevoegd (Schapenvellen! Vazen! Plaids! Houten krukjes!). Inspiratie haalt zij uit bladen, blogs, winkels en af en toe spiekt ze bij vrienden in huis.  Ze combineert het liefste nieuwe meubels met oude, waar een verhaal achter schuilt. Ook heeft Kiki een passie voor het communicatievak en is ze momenteel op zoek naar haar droombaan. In haar vrije tijd reist ze ook graag. Ze is groot fan van de USA en voormalig inwoonster van Barcelona waar ze een grote interesse voor natuurlijke voeding en yoga ontwikkelde.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu