Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Vintage, Coffee & Muffins - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  17 juli, 2013

  Vintage, Coffee & Muffins

  In Londen liep ik deze gezellige vintageshop/galerie binnen waar je als klant voor, tijdens of na het winkelen in de kelder, de tuin en in het tuinhuisje ook een bak koffie met een typische Engelse muffins bestelt.

  Het 18e eeuwse pand heeft een rijke geschiedenis. Net als mijn slaapplek in Londen één deur verder werd ook dit pand voorheen bewoond door zijdewevers. Ervoor woonden er twee dokters die er ook een praktijk en operatiekamer hadden. Door de eeuwen heen huisvestte zich ook een Russische tolk en een een bontwerker én fungeerde het pand ooit als koffiezaak, opslag voor marktgroente en als marktcafé vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2000 zit er deze vintageshop en galerie in waar je naast typisch Britse meubelstukken ook antiek, bekleding, woonaccessoires en kunst vindt.

  Je stapt binnen in het hoofdgedeelte waar je achterin de zaak via een smalle trap naar de kelder loopt waar het keukengedeelte zit. Hier kun je je vergapen aan prachtig porselein, glazen, servies en kleurrijk aardewerk. Hier bakt de eigenaresse typisch Britse lekkernijen als koffie- en walnootcake, brownies en muffins. Ook kookt ze chutneys naar eeuwenoud recept. Achter het hoofdgebouw – waar eerder de operatiekamer zat – zit nu de galerie met Britse kunst uit de 20e eeuw. Zeker de moeite waard om even naar binnen te lopen.

  Town House vind je op Fournier Street 5 in Londen.

  Nog meer spots in Londen:

  © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu