Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Verliefd op landelijke keukens - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  3 december, 2019

  Verliefd op landelijke keukens

  De één kiest het liefst voor een minimalistische keuken, de andere smult van een industrieel exemplaar en zwarte keukens zijn natuurlijk razend populair. Maar landelijke keukens mogen ook zeker niet vergeten worden; tijdloos, vaak gemaakt van natuurlijke materialen én o zo gezellig kokkerellen.

  Door de jaren heen fotografeerde en filmde ik zoveel huizen dat ik alle interieurstijlen wel heb uitgelicht. Voor in deze blog zet ik graag de landelijke keuken in het zonnetje, want stiekem droom ik van een vrijstaand huis omringd door veel groen, een veranda, een enorme open haard én een keuken om vanuit het raam naar twee grazende alpaca’s te loeren… Hoe gaaf is het als het vanuit een van deze landelijke keukens is?

  Gebruik rustige tinten

  Landelijke keukens kenmerken zich door rustige kleuren. Dat betekent niet dat zo’n keuken alleen maar wit moet zijn. Zo fotografeerde ik eens een zachtblauwe keuken in Zeeland en spotte ik in een hometour van een prachtig huis uit Antwerpen een gitzwarte landelijke keuken.

  Verliefd op een landelijke keuken

  Verliefd op een landelijke keuken

  Nu kun je vaak denken dat zo’n keuken heel ‘popperig’ kan overkomen, maar ook voor de liefhebbers van een wat strakkere stijl kunnen landelijke keukens ideaal zijn. Daar is bovenstaande zwarte keuken een goed voorbeeld van. De spierwitte metrotegels in combinatie met de gitzwarte keukenkastjes en de marmeren vloertegels maken het geheel best minimalistisch.  En ook de lampen maken het geheel een stuk strakker.

  Verliefd op een landelijke keuken

  Natuurlijke materialen

  Het gebruik van natuurlijke materialen is een pré als je kiest voor een landelijke keuken. Denk maar aan houten keukenkastjes, een houten werkblad, houten lampen en houten wandplanken, maar ook het gebruik van natuurtinten. Onderstaande keuken in het mosgroen is toch prachtig? Ook houten keukenkastjes mogen niet ontbreken als je kiest voor een landelijke stijl. Wil je het iets speelser maken, kies dan voor een visgraat- of Hongaarse Punt als patroon. Heel gaaf.

  Verliefd op een landelijke keuken

  Verliefd op een landelijke keuken

  Landelijke keukens stylen

  Uiteraard kun in een zo’n keuken los op houten accessoires, zoals een groot krijtbord met een houten lijst, welke ik spotte in de hometour bij instagrammer Yvonne Kwakkel. De loodzware tweedehands werkbank (FYI: deze stond ooit in een Hongaarse bakkerij) in de keuken van blogger en stylist Sanne van &Stijl maakte haar strakke keuken ineens een stuk meer landelijk. En ook tv-kok Danny Janssen stylede zijn kleurrijke keuken af met een mooi, tweedehands item: een slagersblok (zie onderstaande foto’s). Instagrammer Marina van Veel Woongeluk pakte het anders aan en liet een prachtige muurtekening maken van een koe. Op de Woonbeurs (zie beeld 3) van vorig jaar spotte ik een landelijke keuken met industriële hanglampen. Voor mij het ultieme item in landelijke keukens is de broodplank. Dan het liefst ook meteen een hele verzameling!

  Verliefd op een landelijke keuken

  Verliefd op een landelijke keuken

  Verliefd op een landelijke keuken

  Verliefd op een landelijke keuken Verliefd op een landelijke keuken

  Hoop dat ik jullie een beetje geinspireerd heb. Heel benieuwd of jullie thuis ook een landelijke keuken hebben.

  Credits foto 1: Alvhem
  Rest: © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Dit artikel bevat een samenwerking met Keukenmaxx

  Eén reactie op “Verliefd op landelijke keukens”

  1. Rachel schreef:

   Liefde voor dit soort keukens! Just love it

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu