Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  25 juni, 2016

  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen!

  Kaapstad was al formidabel en wordt steeds maar mooier. Niet gek dus wanneer je door de hotspotbomen het bos niet meer ziet. Maar ze zijn er wel. In overvloed zelfs. Hier moet je wezen als je een vakantie naar Kaapstad hebt gepland en naar Interior Junkie proof plekken wilt…

  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen!
  Slapen in het POD Boutique hotel
  POD is zo’n plek waarvan je hoopt dat-ie bestaat, maar eigenlijk denkt dat het té mooi is om waar te zijn. Hoe dat komt? Door veelvoudig gebruik van glas, bijvoorbeeld, of de spierwitte minibar. Te modern wordt het daarmee niet, want de palmbomen van Camps Bay raken nooit uit het zicht. Sowieso staat uitzicht centraal bij dit hotel – het is alleen nog maar een kwestie van kiezen wát je dan wil zien. Je hebt bijvoorbeeld een ‘mountain’ suite, maar ook een deluxe suite, waarbij je de zee nog net niet kunt ruiken. Met zo ongeveer alle hotspots van Camps Bay om de hoek ben je zo de hort op, maar niemand vindt het gek als je stiekem bij POD blijft hangen.
  Waar vind je het?!
  Het POD Boutique Hotel vind je in 3 Argyl St., Camps Bay in Kaapstad.
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen! Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen!
  Eten in het Hemelhuijs
  Wanneer de menukaart van een toko al een visueel feestje is weet je dat je d’r als de bliksem bij moet zijn om een plekje te bemachtigen. Hemelhuijs is zo’n plek (want ja, what’s in a name) waar je ogen meteen naar toe getrokken worden, en dat terwijl de zaak in een vrij onopvallend zijstraatje van Breestreet zit. De sapjes zijn er spectaculair, maar hetzelfde geldt voor de ontbijt- en lunchgerechten. Die zijn namelijk niet niks, en al een kunstwerkje op zich. Maar dan! Het interieur. Dat is mooi, origineel vooral, en verandert om de zoveel tijd. Nu was het mosgroen met koper en een goede dosis kunst aan de muur, maar morgen kan weer iets anders de klok slaan. Creatief zal het in ieder geval altijd blijven, en da’s immer een goede reden om langs te wippen.
  Waar vind je het?!
  Het Hemelhuijs vind je in 71 Waterkant St in Kaapstad.
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen!
  Koffie leuten bij Truth Coffee Roasters

  De meeste mensen lopen Truth binnen voor de fantastische koffie (de Telegraph noemde het vorig jaar nog de beste koffiezaak ter wereld) maar zijn vervolgens vooral verbaasd door iets heel anders, zijnde het ge-wel-dig bijzondere interieur. Bij Truth doen ze namelijk niet aan de standaard hipster slash ambachtelijke inrichting maar hebben ze een geheel nieuwe wereld gecreëerd, die enerzijds doet denken aan het verleden maar anderzijds juist weer aan de toekomst. Een soort Sjakie en de chocoladefabriek versus Harry Potter versus Hugo, snap je ‘m nog? Misschien komt de verwarring door de werknemers die dramatische pakken en hoeden dragen, de gifgroene stoelbekleding of de fabrieksachtige inrichting rondom de koffieapparaten. Zien moet je het eigenlijk zelf, maar één ding is zeker: de koffie is er top, en de beleving misschien wel nóg beter.
  Waar vind je het?!
  Truth Coffee Roasters vind je in 36 Buitenkant St in Kaapstad.
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen!
  Vakantie naar Kaapstad? Hier moet je wezen!
  Uiteraard zijn er nog veel meer Interior Junkie proof spots waar je heen moet in Kaapstad. Houd de site in de gaten voor deel twee!
  Tekst: Sanne van Rij
  Beeld gevonden via:
  1 t/m 4. POD Boutique Hotel. 5. Het Hemelhuijs. 6. Shanna Jones via Klat Magazine. 7. Truth Coffee Roasters.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu