Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Uit eten @ Puro Conservatorium - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  28 juli, 2013

  Uit eten @ Puro Conservatorium


  Afgelopen vrijdag was er een tafeltje voor me gereserveerd in het Conservatorium Hotel waar het Spaanse event Puro Conservatorium 43 dagen lang neerstrijkt in een van Amsterdams mooiste hotels.

  Het hotel dat ontworpen is door de Italiaanse Piero Lissoni zit bij mij in de buurt. Ik fiets er dan ook dagelijks langs, maar nooit eerder ben ik er naar binnen geweest. Typisch zo’n geval van ‘dat moet ik altijd nog een keer doen’. Toen Puro Conservatorium 1 juli neerstreek in het Conservatorium Hotel, en 43 dagen aanblijft, moest en zou ik er eten. ’43’ komt van de Spaanse likeur Licor 43, de sponsor van het event, bestaande uit 43 geheime ingrediënten. Vergeet dan ook niet van dit heerlijke drankje te nippen tijdens je diner. Ik vond hem helaas te sterk (ben zelf niet zo’n likeurliefhebber) dus ik genoot van een glaasje cava vooraf gevolgd door een lekker Chiraz. Maar je kunt natuurlijk ook een glas sangria nemen. Net zo lekker.
  Puro Conservatorium brengt Spanje 43 dagen lang naar Amsterdam inclusief een watertandend menu vol Spaanse lekkernijen. Terwijl ik genoot van een viergangendiner speelde er een zanger op z’n akoestische gitaar Spaanse liedjes. Alleen de zon ontbrak nog! Ik had als voorgerecht tapas bestaande uit chorizo, groene pepertjes, manchego kaas, tortilla’s, gamba’s en heerlijke kroketjes gevuld met Ibéricoham. Als hoofdgerecht stond Iberisch speenvarken (zeer apart want erg vet, moet je lekker vinden) en gebakken knoflookgarnalen op het menu met als toetje – uiteraard – typische Spaanse Crema Catalana. Mocht je zelf enthousiast worden van al dit lekkers: ook kun je tijdens Puro Conservatorium kiezen voor een lopend buffet. Laat je zeker niet afschrikken door de term: de bar zit namelijk vol met Spaanse lekkernijen. Je blijft opscheppen.
  Tot 12 augustus kun je nog een tafeltje boeken voor een avondje genieten op z’n Spaans én vind je typisch Spaanse evenementen als een sherry- of cocktailworkshop,een Spaanse wijntasting, Flamenco en Sevilliaanse danslesssen (leuk!) en een expositie van een Spaanse keramist. Uit eten tijdens Puro Conservatorium is zeker aan te raden, ook omdat uit eten in het Conservatorium Hotel kostbaar is. Puro Conservatorium zelf is iets fijner voor de portemonnee! Scheelt ook weer een retourtje Spanje. Hoewel ik de smaak te pakken heb gekregen…
  Meer informatie vind je op de website van Puro Conservatorium.

  Beeld gemaakt door Tony Perez
  Nog meer tips om uit eten te gaan:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu