Rooftop drankjes doen

 

Pas geopend in Amsterdam: de Floor17 bar in het nieuwe hotel Ramada Apollo Amsterdam Centre. Ik heb er een nieuwe favoriet bij voor mijn wekelijkse vrijmibo’s.

Toen de lift mij binnen een paar seconden naar de zeventiende verdieping bracht, kwam ik terecht in de prachtige Floor17 skybar terecht met 360 view over Amsterdam. Het interieur, ontworpen door Lotte Hogeman van Nijboer Interieur & Design, viel mij meteen op: industriële lampen naast robuuste houten tafels en transparante wanden vol wijn.

De hapjes smaakten zelfs nog beter dan de cocktails. Dat is ook niet zo verwonderlijk: Floor17 strikte de voormalige chefkok van het Amstel Hotel, Richard Matulessy. Ik at tijdens de opening (teveel) enorme frieten (het leek Jenga wel) met truffelmayonaise (goddelijk), yakitori, pompoensoepjes en heerlijke huisgemaakte bitterballen. Ja, ik kom hier zeker terug om drankjes te doen, uit eten te gaan met het meest prachtige uitzicht op Amsterdam. Ik kon mijn huis zelfs zien.

Met een goed geweten eet (en drink!) je beter. Floor17 werd beloond met de Green Key, het internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die duurzaam ondernemen. In de bar vind je bijvoorbeeld LED- of spaarlampen en wordt er in de keuken uitsluitend met biologisch producten gewerkt. Daarom smaakten de frietjes ook zo lekker!

Floor17 vind je in het Ramada Apollo Amsterdam Centre aan de Staalmeesterslaan 410 in Amsterdam.

Reageer ook