Alpenhotel Fernau

Ik was te gast in het typische Oosterrijkse Alpenhotel Fernau waar het interieur design compleet vloekte met al mijn woonwensen. Desalniettemin was het hier goed toeven!

Want als je in Oostenrijk bent, moet je natuurlijk wel in een typisch Oostenrijks hotel overnachten. Inclusief een kitscherig interieur. Tot mijn verbazing kreeg ik mijn eigen appartement toegewezen terwijl de rest van mijn groep in een hotelkamer zat (good job!). Ik had dan ook – naast het onflatteuze Oostenrijkse interieur – niets te klagen. Zelfs mijn pyjama werd elke ochtend in een soort van waaier op m’n bed gelegd. Wat een luxe.

Over het hotel
Het Alpenhotel Fernau ligt op 20 minuten rijden van de populaire Stubai gletsjer. In de zomer is het gebied perfect om te wandelen (of boek een yogaweekendje) en in de winter is het hier goed skiën. In het hotel zelf vind je verder een spa, fitness ruimte, een bar en restaurant met natuurlijk een knisperend haardvuur om je bij op te warmen (en de warme chocolademelk met slagroom smaakte heerlijk). In het dorpje zelf vind je genoeg après-ski barretjes en een heerlijk restaurant waar je kunt kaasfonduen: bezigheid nummer één wat mij betreft. Let wel: reserveer een paar dagen van tevoren je kaasfondue. Zo niet, dan moet je a la carte bestellen en dat is niet leuk als de mensen naast je een dampende pan met gesmolten kaas naar binnen werken… (ik spreek uit ervaring).

Op de laatste dag bleef er mist hangen tussen de bergen hangen, terwijl de zon doorbrak. Een ideale dag om te fotograferen. Meer informatie over het hotel vind je op de website van Alpenhotel Fernau.

© Elisah Jacobs

1 reactie