Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  8 juli, 2013

  Rondje Antwerpen

  Afgelopen weekend bracht ik door in Antwerpen en heb hier heerlijk genoten van de mooie woonwinkels. Antwerpen staat bekend om haar lekkere biertjes en de vele modewinkels, maar wist je dat je hier behalve voor kleding ook heel goed voor je interieur kunt shoppen?

  Voor wie ook wil gaan woonwinkelen in Antwerpen, bij deze een aantal tips.

  ‘Luxe’ woonwinkels op de Meir

  Op de Meir vind je de Zara Home. Natuurlijk ook gewoon te vinden in Amsterdam en Den Haag, maar hij kan toch niet worden overgeslagen. De winkel ligt centraal aan de Meir en is dus niet te missen. Veel mooie accessoires met een romantische en luxe uitstraling.  Ik scoorde hier onderstaande mand. Perfect voor naast de bank om tijdschriften en mooie kleden in op te bergen.

  Vlakbij de Zara ligt het paleis op de Meir. In het koetshuis vind je de winkel Flamant die helemaal in stijl is ingericht.  Al zijn de prijzen in deze winkel misschien iets boven budget, alleen al vanwege het mooie gebouw en de toepasselijke inrichting (inclusief paardenstallen!) is het de moeite waard hier even te gaan kijken.

  Antiek en brocante

  Voor de mooiste antiek en –brocante winkels ga je naar de Kloosterstraat, dé antiekstraat van Antwerpen. Volgens de boekjes vind je hier meer dan zeventig antiek en t. Veel ‘echt’ antiek en vrij prijzig, maar ook wat vintage winkels waarin genoeg te vinden is.

  Werelds winkelen

  Op de Nationalestraat en de Steenhouwersvest kan je goed terecht voor mooie spullen uit de hele wereld. Bijvoorbeeld bij Bazar Bizar, waar je niet alleen kunt winkelen maar ook kunt blijven slapen. Boven de winkel bevindt zich namelijk een Bed&Breakfast, compleet ingericht in oosterse sferen. Om de hoek, op de Nationalestraat, vind je Hadhi, een winkel met stijlvolle producten die ook nog eens ‘fairtrade’ zijn.  Hier spotte ik bijvoorbeeld deze mooie krukjes.

  Nog meer spots in Antwerpen:

  Aileen (24) is sinds jongs af aan met inrichting en styling. Sinds enkele maanden is ze student af en werkt nu als organisatieadviseur. Ze woont samen in haar eerste grote-mensen-huis’ waar ze haar styling creativiteit op los laat. Ze is allergisch voor perfect op elkaar afgestemde meubels maar juist verslaafd aan tweedehands winkels en knapt graag zelf oude meubels op. Een mix van oud en nieuw, van verschillende materialen en stijlen maakt voor haar dat een ruimte persoonlijkheid en warmte uitstraalt. Op Interior Junkie vind je wekelijks haar inspiratieposts. Lees hier meer over Aileen en haar woonverslaving.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu