Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  11 september, 2013

  Reisdagboek: Ibiza 2013

  Dinner bij La Escollera op Playa Es Cavallet. Hier at ik goddelijke paella met zeevruchten en kip!


  Vorige week genoot ik van een welverdiende inspiratietrip naar Ibiza. Op Facebook en Instagram konden jullie af en toe meegenieten met mijn avonturen op dit exotische eiland. Vandaag staat deel 1 van mijn reisdagboek live.

  De zoektocht naar het ultieme vakantiehuisje ging niet zonder slag of stoot. Net als met mijn interieur wil ik dat het perfect is. En zeker niet in de zin dat ik een peperdure luxe villa wil. Integendeel. Mijn eisen: een romantische stek omgeven door een prachtige tuin, liefst inclusief een boomgaard met vers fruit, ver weg van de snelweg en de toeristen. Qua accommodatie liggen De Grote Liefde en ik vrijwel op één lijn met slechts twee ‘cruciale’ eisen: hij wil een zwembad, ik wil wifi (uiteraard werk ik gewoon door aan Interior Junkie). Na een aantal weken intensief surfen op het internet stuitte ik op een romantische ‘casita’ (huisje) genaamd The Secret Garden. De naam alleen al zei me genoeg.
  De casita zit vlak naast het huis van eigenaresse Angela, een Schotse die 47 jaar geleden naar Ibiza emigreerde voor de liefde. Twee liefdes later (heel treurig: ze heeft inmiddels twee liefdes begraven) woont ze in het huis van haar overleden man, die boer was. Het huis is omringd door een dik beboste binnentuin met prachtige bomen, kleurrijke bloemen en een boomgaard vol met sinaasappels, olijven en limoenen die nauwlettend in de gaten werd gehouden door huiskat Munky, een halve Siamees die ontzettend lawaai maakte. Angela: “Never mind Munky. He’s half Siamese but he thinks he’s full” (Siamezen maken namelijk veel lawaai, gewoon omdat ze dat leuk vinden). Naast een zeer relaxte week vol met zon kwam Angela af en toe langs om verse kruiden, eieren, aardappels en limoenen uit de boomgaard te brengen die ik uiteraard met veel liefde bereidde! Ik voelde me helemaal zen deze week.
  Het liefst zat ik hier de hele dag, maar het eiland heeft natuurlijk veel meer te bieden. Zo bezocht ik de twee rustige baaien Cala Carbo in het zuiden en Cal d’en Serra in het noorden, ging ik even inspiratie opsnuiven bij woonwinkel Sluiz, at ik heerlijke tapas in het romantische oude centrum van Ibiza-Stad en bracht ik de laatste avond een bezoek aan een superleuk tentje die mij werd getipt, La Escollera, waar uitsluitend gekookt wordt naar grootmoeders recept in een prachtig moderne setting en een adembenemend uitzicht op de zee. Ja hoor, Ibiza heeft me weer betoverd.
  Omdat ik altijd ongegeneerd de toerist uithang in het buitenland, kon ik het niet laten om met jullie wat kiekjes te delen. Puur ter inspiratie, dat weet je..

  Het zwembad waar ik elke dag veelvuldig gebruik van maakte


  Een gedeelte van de binnentuin. Links was ons gedeelte met een eigen privétuin


  Dag 1 is een feit! Even bijkomen met een zelfgemaakt diner


  De zonsondergang vanaf ons dakterras. Prachtig!


  Op de planning voor dag 2: bakken in Cala Carbo, een gezellig baai met twee visrestaurants


  Ik at hier sappige meloen met serranoham voor lunch


  De Grote Liefde (hij wil niet met zijn foto op internet dus je ziet maar steeds een stukje van hem, hij is een digibeet…!) nam calamaris


  Stunning view op Cala Carbo


  ‘s Avonds stond een romantisch etentje in het oude centrum van Ibiza-Stad op de planning


  Toen stuitte ik ook op deze sandaaltjes. Die moesten mee, ook omdat er een nieuw exotisch tripje op de planning staat…


  Hadden we deze maar als huurauto!!


  Dag 3: cruisen naar het noorden van het eiland om te bakken bij Cal d’en Serra


  Deze baai was nog kleiner. Extra bijkomstigheid: een hotel dat nooit is afgemaakt en nu een reünie is.


  Fascinerend!


  Het hotel van bovenaf. Het was best spooky om hier rond te lopen..


  Homemade dinner nummer 2. Lastig om te fotograferen van bovenaf..


  Dan maar zo. Het Spaanse wijntje smaakte trouwens heerlijk!


  Dag 4 beginnen we met een ontbijtje aan het zwembad


  De binnentuin met achter de haag de boomgaard


  Eigenaresse Angela bracht me deze dag verse basilicum, aardappels en limoenen


  Even een wandeling maken door de tuin


  De zon ging al onder..


  Tijd voor barbecue! Met natuurlijk een homp vlees van de lokale slager, maiskolven en dé aardappel uit eigen tuin. Jum!


  Het uitzicht op onze eigen tuin vanaf het terras. Hoe groen kun je het hebben?


  Verse limoensap uit eigen tuin


  Het uitzicht op het strand en de zee vanaf La Escollera


  De binnentuin


  Op een avond ontdekte ik een boomhut in de boomgaard!


  En zakte ik bijna door een ladder…


  Een van de vele limoenbomen


  Heerlijke bezigheid: Inferno van Dan Brown uitlezen. Geweldig boek!


  Verse thee uit de tuin. Het is een kruid dat alleen op Ibiza groeit. Het smaakt lekker fris naar citroen


  Eenmaal thuis mis ik de boomgaard. Ik kom zeker weer eens terug..


  Houd de site in de gaten. Deel II mét de gezellige oude binnenstad van Ibiza-Stad staat eind deze week live..
  Nog meer reisdagboeken:

  © Elisah Jacobs
   
   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu