Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Moois spotten @ Design Museum in Gent - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  26 juli, 2015

  Moois spotten @ Design Museum in Gent

  We zitten middenin de vakantieperiode en dat betekent tijd voor leuke dingen! Een dagje weg, het bezoeken van musea of het ontdekken van nieuwe plekken. Vandaag heb ik een aanrader om een tentoonstelling te bezoeken. En het goede nieuws is: mijn ontwerp staat er ook bij!

  Een aantal weken geleden schreef ik over mijn favoriete klassieker, de vlinderstoel van Arne Jacobsen. Het Design Museum Gent heeft speciaal voor de gelegenheid van het 60 jarig bestaan van deze stoel een tentoonstelling lopen. De tentoonstelling heet: ‘Van vlinders en mieren’en is afgelopen maart gestart en nog t/m 13 september te zien in het museum.

  Er is door het Thomas More college in Mechelen en de producent Fritz Hansen aan verschillende ontwerpers gevraagd een make-over te geven van de vlinderstoel. Hierin wordt de stoel op verschillende, zeer bijzondere manieren gebruikt. Al deze ontwerpen kun je in de tentoonstelling terugvinden. Al wordt uiteraard de vlinderstoel in zijn originele staat niet vergeten!

  Moois spotten @ Design Museum in Gent

  Begin juli zijn er nog zeven verschillende interpretaties van het designicoon toegevoegd in het museum. Deze ontwerpen zijn van toparchitecten als Bjarke Ingels Group, Carlos Ott & Carlos Ponce de León, Jean Nouvel Design, Jun Igarashi, Neri & Hu, Snøhetta en Zaha Hadid Design.

  Deze zeven ontwerpen vormen een reizende tentoonstelling onder de naam ‘7 cool architects’. De première is in het Design museum Gent en de volgende bestemming is Oslo. En het beste nieuws komt nog: mijn ontwerp staat er ook bij! Ik ben de ontwerper van de designfiets #arnesbike. Ik heb de klassieker een prominente plek voorop de fiets gegeven. Op Instagram kun je via deze hastag alle foto’s van de fiets terug vinden!

  Laat je het me weten als je geweest bent?

  Moois spotten @ Design Museum in Gent Moois spotten @ Design Museum in Gent Moois spotten @ Design Museum in Gent Moois spotten @ Design Museum in Gent Moois spotten @ Design Museum in Gent Moois spotten @ Design Museum in Gent

   

  Beeld gevonden via:

   1. Eigen beeld. 2. Eigen beeld. 3. Fritz Hansen.4. Fritz Hansen. 5. Fritz Hansen. 6. Fritz Hansen. 7. Design Museum Gent. 8. Uit in Vlaanderen. 9. Fritz Hansen.

  Lees hier alle posts van Renate.

  Renate Renate is een vormgever, of, zoals ze het in het Engels nog beter kunnen zeggen, Someone who gives shape. Ze heeft eerst op het Nimeto Utrecht de studie interieuradviseur gevolgd en is hierna in België interieurvormgeving gaan studeren. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf waar ze vorm geeft aan meubels, grafische designs en interieurs. Renate is altijd op zoek naar nieuwe vormen en inspiratiebronnen. Op haar Instagram en haar gelijknamige website kun je haar creativiteit volgen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu