Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Milan Design Week update: Zona Tortona - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 05-03-2024

  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Milan Design Week, it’s a wrap! Vijf dagen lang was ik in de Italiaanse stad op zoek naar al het moois op designgebied. Ik begon mijn trip in de hippe wijk Zona Tortona en spotte uiteraard heel veel wat ik met jullie wil delen. Bij deze een aantal highlights op een rij. Enjoy!

  Voor mij is Zona Tortona, naast Ventura Lambrate, de leukste wijk om tijdens de Design Week te bezoeken. Overal waar je kijkt, zie je de leukste shops, pop-up restaurants en exposities en is het goed toeven in een van de vele osteria’s (oftewel ‘restaurants’) en op de zonnige terrasjes. ‘s Avonds breekt het hier helemaal los qua gezelligheid; de straat Via Tortona zit dan bomvol feestgangers en is het dringen geblazen.
  In Zona Tortona presenteert zowel opkomend talent als gevestigde merken elk jaar hun designwaar wat jaarlijks weer super inspirerend is.  In de straten Via Tortona en Via Savona plus alle zijstraatjes gebeurt het allemaal. Eigenlijk kom je ogen tekort. En tijdens mijn bezoek scheen de zon volop dus ik had helemaal niets te klagen.

  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Onderweg naar Zona Tortona stuitte ik op een heel ‘fout’ winkeltje vol lavendel (het rook wel erg lekker). Zelfs de hond had een lavendelkleurig bandje..!


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Gezellige etalage van het merk If Bags


  Gezonde snacks
  Via de brug die je over het spoor van station Genova naar Via Tortona brengt, loop je zo het designgebied in. Via Tortona zelf is een leuke straat waar van alles gebeurt: het geeft je al direct een inspiratieboost waar je nog de hele dag op kunt teren. En qua eten ziet je hier ook meer dan goed. Tijdens deze week zat pop-up lunchtent Drogheria op nummer 19 waar je super healthy kon eten en ‘s avonds aan de groente- en fruit cocktails kon (komkommer met wodka, ik zeg maar).
  Milan Design Week update: Zona Tortona Milan Design Week update: Zona Tortona Milan Design Week update: Zona Tortona Milan Design Week update: Zona Tortona
  Moois voor in de badkamer
  Bijzondere badkamermeubels ontdekte ik bij het Italiaanse merk Ex.t die een samenwerking aanging met het Deense Norm Architect. Ik zag een aantal badkameritems om mijn vingers bij af te likken. Het spierwitte bad met gitzwart onderstel is een modernere versie van het klassieke bad op pootjes.
  Mijn favoriet was de wasbak GUS met ‘Eames’ poten, een ontwerp van Michael Hilgers voor Ex.t, het leek bijna als twee druppels water op de Eames DAR Chair. Daar blijkt het meubel ook op te zijn geïnspireerd. Die deelde ik direct op mijn Instagram account, een hit!
  Droomstoelen
  Iets verderop trokken de koperen en gouden stoelen met Italiaans leer (o zo zacht!) van Zalaba Design uit de KOLB Collection mij op en kon ik het niet laten om er even op te zitten. Deze stoelencollectie is een ode aan de Zwitserse architect Otto Kolb die de Bauhaus stijl met succes introduceerde in Noord-Amerika en Europa in de jaren 50 en 60. Best wel een fijn exemplaar (zie derde beeld hieronder), toch?
  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Een ontwerp van Norm Architects voor Ex.t


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Mijn favoriet!


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Hoe fijn is deze stoel van Zalaba Design? Eigenlijk gaat mijn hart altijd kloppen van koper!


  Jong designtalent
  In een zijstraat van Via Tortona, Via Stendhal, stuitte ik op Meet & Matter, een expositie van het Nederlandse designplatform Tuttobene (daarover binnenkort meer op InteriorJunkie! waar ik het werk zag van twintig ontwerpers waaronder Alex de Witte, David Derksen en het vrolijke merk StoryTiles én spotte ik het bijzondere plantje, de Pikaplant, waar Frederike onlangs nog over schreef.
  Via deze straat liep ik richting Via Savone waar Moooi elk jaar een groot, industrieel pand omtovert tot een waar designwalhalla. Hier moest ik heen. Mijn favoriet? Het enorme hobbelpaard! En ja, je kon er ook op, maar dat durfde ik niet..
  Ik sloot mijn eerste volle dag af met een event van IKEA waar ik de Sinnerlig collectie van de Britse designer Ilse Crawford nog even van dichtbij kon bewonderen. Een topcollectie gemaakt van kurk die deze vanaf deze zomer verkrijgbaar is. Ik kan niet wachten.
  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Meet & Matter waar Tuttobene heel veel cool design presenteerde.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  In Via Savona ging ik ook nog een binnen spieken in een winkel vol oosters design en spotte deze hond die perfect in het plaatje paste..


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  De binnentuin was trouwens prachtig.


   
  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Moooi.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Moooi.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Moooi.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Moooi.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Het design hobbelpaardje.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  De Sinnerlig collectie. Zucht..


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Er was genoeg te zien tijdens het IKEA event.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Het was niet moeilijk om in de zomerse sferen te komen.


  Milan Design Week update: Zona Tortona

  Day 1, it’s a wrap!


  Houd de site in de gaten, want het report van de wijk Brera komt binnenkort live..
  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie
  *Mijn tripje werd gesponsord door MADE.com!

  6 reacties op “Milan Design Week update: Zona Tortona”

  1. Elsa schreef:

   Gaaf spul hoor!! Van welk merk/designer zijn de twee blauw/grijze stoelen op foto 14?

  2. […] week kon je al lezen over mijn favorieten tijdens de Milan Design Week in de gezellige wijk Zona Tortona. Deze week staat het Brera Design District centraal waar ik uiteraard heel veel moois spotte op […]

  3. […] tijdens de Design Week in Milaan: deze coole lampen van sw Nederlandse designstudio Toer. Wat de Moti lamp zo leuk maakt? Als je in […]

  4. […] week gaf ik je een sneak peek van de Meet & Matter expositie van het Nederlandse designplatform Tuttobene. Nu staat het volledige report live. Waarom? Omdat ik zoveel moois spotte van o.a eigen […]

  5. […] mijn trip naar Milaan voor de Design Week ging ik binnenkijken bij modeblogger Linda Tol die sinds vorig jaar samen met haar vriend in hartje […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu