Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn eethoek make-over bij Jesje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Mijn eethoek make-over bij Jesje

  Na de make-over in de kinderkamer van mijn nichtje Skye was het dit keer de beurt aan vriendinnetje Jesje dat samen met haar man Robbert en dochtertje Teddie in Haarlem woont. Ik toverde hun eethoek in een dagje om tot een tropical chic hoekje waar het dankzij de steelstofzuiger van Philips vlekkeloos blijft…

  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Voor de make-over
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Na de make-over!
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Jesje in haar nieuwe eethoek

  Jesje en haar gezin wonen sinds een jaar in de altijd gezellige Rozenprieel buurt en zijn hun huis volop aan het verbouwen. Hoewel hun huis steeds meer vorm krijgt, was de eethoek nog steeds niet naar wens. Met een man als meubelmaker had Jesje de mazzel dat hij speciaal voor deze make-over ‘nog eventjes’ een ronde tafel van bamboehout en een stalen onderstel maakte. “Want die rechthoekige tafel die er eerst stond, zou afbreuk doen aan de hele make-over,” meldde hij. Ik stond te springen van enthousiasme! Ook de muren werden het weekend voor de make-over nog even netjes gestuct, zodat ik meteen van start kon. Nog nooit was een make-over zo goed voorbereid.

  Kleine aanpassing, groots effect

  De basis, een gave ronde eettafel met messing eetkamerstoelen, was top. Nu nog de finishing touch. En juist dat maken al die make-overs die ik het afgelopen jaar met Philips deed, zo leuk om te doen; met een paar kleine aanpassingen kun je een groots effect behalen. Zo ook dus in deze eethoek. Mijn handen gingen ervan jeuken want dat er iets gedaan moest worden met die spierwitte muur was zeker.

  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje

  Dag spierwitte muren!

  Wat te doen met een eethoek waar de muren nog spierwit zijn? Uiteraard verven of behangen. Hoewel de meeste muren in Jesje’s woonkamer een kleur hebben, vond ik het juist mooi om voor de eethoek te werken met behang. Geen uitgesproken tint, maar een mooie champagne-achtige kleur zodat het geheel iets chics krijgt. Het is immers de eerste ruimte in huis die je binnenstapt vanuit de voordeur dus het moest perfect worden. Tevens is het daglicht hier zo mooi dat zo’n champagnekleur extra mooi uitkomt op de muur. De subtiele tropische print maakt het helemaal af. Goed om te weten: binnenkort worden er plinten geplaatst, zodat het muurtje écht helemaal af is.

  Vlekkeloos

  Nog terugkomend op het feit dat de eethoek de eerste ruimte is die je binnenstapt. Belangrijk is dus dat deze schoon blijft. En dan komt mijn beste vriend, de Philips steelstofzuiger Series 8000 Aqua, om de hoek kijken. Dankzij deze blauwe beauty met messing details houdt Jesje haar eethoek brandschoon. Het fijne van deze steelstofzuiger is dat je hem in een handomdraai verandert van stofzuiger tot kruimeldief en van kruimelduif tot dweil die ook nog eens tegelijkertijd zuigt en dweilt. En zo is hun eethoek binnen een mum van tijd ontdaan van vieze voeten, kruimels en stof. Wel fijn ook met een dochtertje van bijna twee en regelmatig werkmannen over de vloer.

  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje

  Kers op de taart

  Als extra styling koos ik voor een keramieken vaas met kleurrijke Dahlia’s geplukt uit de pluktuin in de buurt, een messing kandelaar, een marmeren waxinelichthouder, een stenen dienblad en wat kleurrijk servies, dat stiekem ook heel goed matcht met de groene kussens op de messing stoelen. Jesje kwam uiteindelijk nog aanzetten met twee prachtige lijsten die nog ergens in de woonkamer stof vingen. En zo werd deze eethoek make-over er eentje waar ik super trots op ben. Wat is het mooi geworden! En Jesje? Die is er ontzettend blij mee, zowel met de make-over als met de steelstofzuiger. “Ik heb nog nooit zo’n mooi huishoudelijk apparaat in mijn handen gehad,” vertelde ze me na afloop. Ik hoop hier binnenkort aan te schuiven voor een heerlijk diner…

  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje
  Mijn eethoek make-over bij fotograaf Jesje

  Ook aan de poets?

  Meer weten over de Philips steelstofzuiger Series 8000 Aqua check dan de website van Philips. Houd mijn blog zeker in de gaten want ik ga binnenkort weer een make-over weggegeven. Wordt vervolgd…

  Bekijk ook deze make-overs:

  *Dit is een inspirerende samenwerking met Philips. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu