Hotspot: Pluum

Hotspot: Pluum

De papieren zakjes kun je werkelijk overal voor gebruiken, als pennenmandje, maar ook bijvoorbeeld om kleine spulletjes in op te bergen.

Pluum in Leiden is in één woord ge-wel-dig. Ze verkopen er de leukste spullen van merken als House Doctor (mijn favoriet!) en Bloomingville.

Maar ook HKLiving, Madame Stolz, Auw Stoof en Van Verre. Het is bijna onmogelijk om deze winkel zonder lege handen te verlaten, zó fijn is de collectie. Tel daarbij op eigenaresse Nathalie die enorm enthousiast, bevlogen én op een gezellige manier over haar producten kan vertellen en je wilt er gewoon niet meer weg. Vandaar ook dat ik er laatst ongeveer twee uur heb rondgehangen. En nu heb ik een wishlist met Pluum-spullen waar je U tegen zegt. Snel terug dus weer!

Pluum, Burgsteeg 2, Leiden (en Spiegelstraat 32, Bussum). Website: www.pluumwinkel.nl.

Hotspot: Pluum

Is het een vogel? Is het een kaars? Het is een vogelkaars!

Hotspot: Pluum

Geweldige opbergdoosjes met subtiele print van House Doctor.

Hotspot: Pluum

Boekje om briljante opmerkingen én saaie boodschappenlijstjes in op te schrijven.

Hotspot: Pluum

Nice to see you!

Hotspot: Pluum

Zó ontzettend leuk, deze klok gemaakt van een doos van het nieuwe merk Budd!

Hotspot: Pluum

Ze lijken van hout, ze zijn van papier, deze stoere dozen.

Maaike schreef eerder over:

Maaike
Maaike Helmer (35) werkt als journalist, copywriter en ontwikkelt content en concepten voor diverse grote merken. Woontechnisch streeft ze naar iets dat het midden houdt tussen een New Yorkse loft met vintage spullen (Eames! Jieldé!) en een zen-oord (wit, wit, wit…). En dan behangen met werk van up-and-coming kunstenaars. Maaike struint graag door obscure tweedehands winkeltjes, op zoek naar dat ene warme omakleed van maar €3 of de ideale boekenkist. Over een jaar of tien hoopt ze helemaal ‘klaar’ te zijn met haar interieur. Al ben je natuurlijk nooit echt klaar, want wonen is altijd ‘work in progress’. Lees hier alle blogs van Maaike.

Reageer ook