Hotspot: Paper Source

Hotspot: Paper Source

Als je gek bent op bijzondere, inspirerende, grappige, ontroerende, hilarische ansichtkaarten (zoals ik!) en nog meer leuke schrijfwaren, dan zit je hier zeker goed.

In tijden dat alles online moet, schrijf én verstuur ik het liefst mijn ansichtkaarten zelf. Natuurlijk is online een kaart versturen het gemakkelijkst, maar niets zo leuk dan te shoppen voor dé ideale ansichtkaart. Hier in New York komt mijn passie voor bijzondere kaartjes (dat heb ik van mijn moeder, die verzamelt ze ook en vaak versturen we ze ook naar elkaar) goed tot z’n recht. Vaak koop ik ze niet eens om te versturen, maar gewoon om te houden. Of in te lijsten (tip!).

Paper Source is zo’n winkel waar mijn hart sneller van gaat kloppen. In New York liep ik deze fijne shop in het Meatpacking District voorbij. Daar moest ik even snuffelen. En ja hoor, de ene na de andere kaart gooide ik al vol enthousiasme in mijn mandje. Paper Source bestaat al sinds 1983 en begon met de verkoop van handgemaakt (pak)papier. Dat is nog altijd te koop; de zaak bevat meters aan bijzonder papier. Niet alleen om in te pakken, maar ook om zelf creatief mee aan de slag te gaan. Voor de rest vind je er naast heel veel papier o.a ook een groot aanbod aan ansichtkaarten voor elke gelegenheid, notitieboekjes, handgemaakte stempels, eigenzinnige geschenken en kalenders. Ik scoorde hier een nieuw item voor in mijn kerstboom: een knalroze skull met glitters. Als jullie mijn kerstboomavonturen jaarlijks volgen, dan weten jullie vast en zeker wel dat ik een zwak heb voor kerstboomfiguurtjes..

Paper Source heeft vier filialen in Manhattan en twee in Brooklyn maar vind je ook elders in Amerika. Zeker een aanrader voor als je zelf creatief bent of op zoek bent naar een bijzonder cadeau.

Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
Hotspot: Paper Source
15
16
17
18
19
Hotspot: Paper Source

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

Meer inspiratie uit New York:

 

 

 

Reageer ook