Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Winkelen in Passage de Grand Cerf - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 01-10-2023

  17 oktober, 2014

  Winkelen in Passage de Grand Cerf

  Winkelen in Passage de Grand Cerf

  Deze en vele andere passages in Parijs zijn verborgen pareltjes waar je zeker naar op zoek moet als je weer eens richting deze heerlijke stad gaat.

  Parijs kent een lange traditie van overdekte passages. Parallel aan de opkomst van een rijke bovenlaag aan het begin van de 19e eeuw kwam er een nieuwe vorm van winkelen. In de bijna 100 passages (galeries) die in die tijd werden gebouwd, kon de rijke bovenlaag rustig flaneren zonder het lawaai van de stad (ellende ja).

  Tegenwoordig zijn er nog twintig over en inderdaad zijn het nu nog hele goeie plekken om heen te gaan als het een keer regent. Passage de Grand Cerf is een mooi gerestaureerde passage in het tweede arrondissement met kleine gespecialiseerde winkeltjes zoals Pour Vos Beaux Yeux (vintage brillen), Dear Boutique (accessoires en tassen= hebben hebben hebben! Check afbeeldingen 6 t/m 11), Rickshaw (meubels en accessoires uit India) en nog vele andere boetieks.

  Waar vind je het?
  Passage du Grand-Cerf – tussen 145, rue Saint-Denis en 10, rue Dussoubs. 75002 Parijs. Shop ze.

  Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf Winkelen in Passage de Grand Cerf

  Beelden door Stefanie Stappers

  Stefanie schreef over meer hotspots in Parijs:

  StefanieStefanie (25) heeft een zwak voor dingen die het dagelijks leven mooier maken: alledaagse dingen zouden juíst bijzonder moeten zijn. Ze omringt zich dan ook graag met bijzondere spullen – van zelf gemaakte tot vintage interieurpareltjes. Na haar studie kunstgeschiedenis is ze naar Parijs verhuisd om zich onder te kunnen dompelen in de musea, boutiques, interieurwinkeltjes, fijne hotspots en koffietentjes. Ze zal haar Parijse must-see plekken vanuit daar met Interieurjunkie gaan delen. Voor meer inspiratie van Stefanie kun je haar volgen op Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu