Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  19 oktober, 2017

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Tijdens mijn honeymoon verbleef ik in het ene na het andere Interior Junkie proof verblijf. Extra leuk was dat elk verblijf totaal verschillend was dan het andere. Onlangs schreef ik al over die romantische B&B in Toscane, maar mijn honeymoon sloot ik af met een nachtje glampen in Zwitserland.

  Anders dan de foto’s doen vermoeden, want het dit keer niet aan het sneeuwen, maar omdat ik vorig jaar (heb je de video destijds al gezien die ik maakte van het Whitepod Hotel?) foto’s had gemaakt én dit jaar mijn camera niet mee had op honeymoon (had ik meteen spijt van), plaats ik bij deze post van glampen in Zwitserland toch even beeld van vorig jaar. Want in de sneeuw is het Whitepod Hotel nog magischer.

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Slapen in een iglo

  Het Whitepod Hotel bestaat uit verschillende Pods: iglo-achtige tenten die in de wintermaanden wit zijn en in de zomermaanden en najaar groen. De gedachte hierachter is dat ze opgaan in de omgeving en de natuur hier zelf geen last van heeft. Er geldt ook een autoverbod in de omgeving want hier is alleen maar plek voor schone lucht. Hoe je er komt? Je parkeert je auto bij de receptie onderaan de berg, waar je bij het inchecken je koffers in de sneeuwscooter gaan (die hoef je gelukkig niet zelf te sjouwen) en een backpack met kaart, hoofdlampje, een walkie-talkie en waterproof kaart meekrijgt. Dat klinkt alsof je meteen kunt verdwalen maar het valt reuze mee: het is een fikse wandeling van 20 minuten de berg op maar je vindt het gemakkelijk. Het is zeker de moeite waard. Eenmaal boven doemen de Pods al op. Zo magisch! Ook al zat ik er dit keer zonder sneeuw, het blijft bijzonder om de Pods in de verte te zien opdoemen.

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Struinen door een wei vol koeien

  Wat ik extra leuk vond, was dat je nu (omdat er geen sneeuw lag) door een weiland vol koeien moest. En al die koeien hadden belletjes om die je tot diep in de nacht hoorde in bed (zo leuk!). Dat was alleen wel even schrikken als je ‘s avonds ging eten in het restaurant (onderaan de berg dus) en je in het donker met dat lampje op je hoofd door dat weiland moest en de ene na de andere koe tegen het lijf liep (die trouwens niet meer opkeken van een verdwaalde toerist met oncharmant lampje op het voorhoofd). Hoewel eentje mijn kersverse hubby bijna aanviel, maar deze bleef ook te lang in zijn bruine oogjes kijken…

  Romantische houtkachel

  Wat ook anders was dan vorig jaar waren de houtkachels. Vorig jaar moesten we deze zelf nog bij houden (ook ‘s nachts, dat betekende dus om de twee uur een houtsblok de kachel in anders werd het ontzettend koud in de Pod), maar sinds dit jaar wordt deze automatisch geregeld. Dat is wel beter voor je nachtrust (ik was vorig jaar echt gesloopt na drie nachten de haard bij houden) maar het verliest wel z’n charme. Want hoe vaak zit je hier nou namelijk?

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Honeymoon adresje: glampen in Zwitserland

  Het Whitepod Hotel vind je in Monthey in Zwitserland en opent in december weer voor het winterseizoen. Extra leuk: dan openen er ook drie luxe Pods. Dus ja, ik denk dat ik volgend jaar maar weer terug ga (voor mijn anniversary!). Benieuwd naar mijn andere Toscaanse honeymoon accommodaties, check dan even mijn vlog. of deze post waar ik vertel over die super romantische Toscaanse B&B.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu