Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Fietstour door Brooklyn - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  22 oktober, 2014

  Fietstour door Brooklyn

  Fietstour door Brooklyn

  Een leuke manier om New York te ontdekken is natuurlijk per fiets. Na een aantal weken fietsloos te zijn geweest, hopte ik dan eindelijk op de fiets om op pad te gaan in Brooklyn.

  Ik durfde de afgelopen weken nog niet aan om alleen op de fiets te stappen om Manhattan te verkennen. En dat terwijl er een paar meter van mijn huis tientallen Citybikes staan. Wellicht heeft het te maken met het feit dat ik in al die weken tijd al meerdere bijna-ongelukken recht voor mijn neus zag. Of misschien ben ik wel een mietje.. Gelukkig kon ik met gids en al Brooklyn ontdekken en nam ik meteen een vriendin mee. Tja, samen zit je sterker op de stalen ros, toch?

  De enige Nederlandse fietswinkel (Rolling Orange Bikes) in heel New York vind je in de chique wijk Brooklyn Heights in Brooklyn waar alle New Yorkers gewoon een bakfiets kunnen kopen (en Gazelle en Batavus fietsen, het voelde even als thuis). Vanuit deze winkel regelt Frank Muller met zijn bedrijf Bikelyn verschillende tours door Brooklyn (maar ook in elders in New York). Ik koos voor de uitgebreide tour van 10.00 – 15.00 uur maar als je wilt, kun je ook een custom made tour aanvragen van een paar uur.

  Fietstour door Brooklyn

  Gids Daan nam mij en mijn reisgezelschap de hele dag op pad door de verschillende wijken van Brooklyn. Met 2,7 miljoen inwoners is het grootste stadsdeel van New York. De tocht ging langs het oude havengebied Red Hook waar je een supergoed uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld en vanaf de waterkant direct de verschillen ziet tussen de New Yorkse (hoogbouw) en de New Jersey skyline (laagbouw). Natuurlijk is dit ook de ideale plek voor de bekende skyline foto’s. Niet te missen!

  Fietstour door Brooklyn

  Na Red Hook fietste ik naar de Brooklyn Bridge Park waar in de zomer elke zaterdag de Brooklyn Flea Market (nu vind je de bekende vlooienmarkt vanaf 7 november wekelijksop 1000 Dean Street in de wijk Crown Heights) zit en je nog steeds elke zondag je buik vol kan eten op de Smorgasburg eetmarkt. Vanaf deze plek fietste ik richting DUMBO (Down Under Manhattan Bridge) en mocht het welbekende kiekje van het Empire State Building onder de Manhattan Bridge niet ontbreken op mijn to do list. Na een boottrip vanaf het East River State Park met de East River Ferry ging de tocht verder naar Williamsburg, de wijk die niet alleen bekend staat om de hipsters, maar ook om de grootste orthodoxe Joodse wijk in Amerika. Vanuit hier reden we door de wijk Fort Greene vol met sociale woningen en fietste ik even later door de chique straten van Brooklyn Heights waar de nanny’s – zowel voor kids als voor honden – je om de oren vliegen. Het mooiste aan Brooklyn? De street art. Je kijkt je ogen uit!

  Een fietstocht door Brooklyn was nog iets wat ik nog wilde doen en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Wat een leuke ervaring was dat! Enthousiast geworden en binnenkort een stedentrip New York gepland, check dan vooral even de website van Bikelyn. Fiets ze!

  Fietstour door BrooklynFietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn

  Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door BrooklynFietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door Brooklyn Fietstour door BrooklynFietstour door Brooklyn

  Volg mijn New York avonturen ook op Instagram

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  Meer inspiratie uit New York:

  3 reacties op “Fietstour door Brooklyn”

  1. […] heeft haar eigen woonwinkel in Brooklyn en woont al tien jaar in de wijk Fort Greene. Samen met haar vriend heeft ze het huis eigen gemaakt […]

  2. […] toch het makkelijkst om even af te spreken in de stad in plaats van helemaal af te reizen naar Brooklyn. Toch ga ik nu vaak met een vriendin wel vanuit mijn werk naar Brooklyn, die woont in een andere […]

  3. […] Want ja, street art is ook kunst (in Londen heb ik eens een street art tour op de fiets gedaan en vorig jaar in Brooklyn spotte ik ook genoeg). Deze lijn bestaat uit een aantal kleurrijke prints vol fantasie. De één […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu