Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Eten in een Vietnamese oase @ Little V - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  16 oktober, 2016

  Eten in een Vietnamese oase @ Little V

  Is het een oase? Of is het een fata morgana? Nee, het is een Vietnamees restaurant! Gevestigd in hartje Rotterdam, op het plein van de Laurenskerk, omringd door bruisende winkelstraten en marktkramen.

  Begin dit jaar reisde ik samen met mijn vriend een maand lang door Vietnam en ontdekte ik de schoonheid van dit fantastische land. De mensen zijn buitengewoon lief, de landschappen zijn bizar mooi en het eten kan ook fantastisch zijn. Wanneer je in Hanoi bent, kan ik je in het bijzonder één restaurant aanraden, waar je de beste noodle soep (bun) van de stad kunt eten. Bún bò Nam Bộ is niet bepaald Interior Junkie proof. Maar betere Bun als deze ga je in heel Vietnam niet meer vinden. En dat voor maar €2,50 per persoon, inclusief een Saigon biertje!

  Toch is de keuken van Vietnam niet altijd zo verfijnd. Begrijp me niet verkeerd: de Vietnamese gerechten zijn bijna altijd toppers. Toch hebben we gemerkt dat het kwaliteitsniveau van het eten door het hele land behoorlijk kan variëren.

  Eten in een Vietnamese oase @ Little V

  Urban jungle met offerhoekjes

  Om die reden was ik juist erg benieuwd naar de ‘Nederlandse’ variant van de Vietnamese keuken. Hiervoor ging ik naar klein Vietnam; Little V. Bij binnenkomst waan je jezelf in een soort urban jungle van palm bladeren, bloesembomen en tropische bloemen. Het plafond is bezaaid met ontelbare lampjes, wat voor een romantisch effect zorgt en ook buiten van veraf te zien is. Tussen de houten tafeltjes door vind je verschillende Boeddhistische offer hoekjes, volgebouwd met kaarsen, wierook en bloemenkransen. De bijzondere handgemaakte lampen doen denken aan de typische Vietnamese punthoedjes die nog jaar en dag gedragen worden door de locals van Vietnam.

  Eet gezellig samen met onbekenden

  Rood en blauwe plastic krukjes uit Vietnam zijn vervangen door goeie stoelen. Toch kun je ook hier er voor kiezen om, net zoals in Vietnam bij Bún bò Nam Bộ, met onbekende mensen aan één stamtafel te eten. Maar je kunt ook gewoon je eigen aparte tafeltje kiezen.

  Eten in een Vietnamese oase @ Little V Eten in een Vietnamese oase @ Little V

  De menukaart heeft een bijzonder design door zijn grote formaat en robuuste materiaal. Als voorgerecht kozen we voor een samenstelling van verschillende kleine gerechten. Dit is echt een aanrader. Samen met een goede fles witte wijn genoten we vervolgens van de traditionele Bun Bo Xao. Dit keer geen noodle soep maar gerecht van biefstukreepjes, vermicelli, wortel, pinda’s, koriander, munt, vissaus en verse loempia’s. Alles geserveerd op mooie authentieke bordjes en schaaltjes. Overal is aandacht aan besteed. Of het nu gaat om de signing van de wc, de looks van het personeel of de ‘typisch Aziatisch’  volgebouwde bar met spullen.

  Op ontdekkingsreis

  Little V is een ijzersterk concept, doorgevoerd in elk detail. Het eten is verfijnd en de prijskwaliteitsverhouding is top. Wil je daarom ook een keer kennis maken met de traditionele Vietnamese keuken, dan is dit dé plek om je ontdekkingsreis te beginnen!

  Waar vind je het?!

  Little V zit op het Grotekerkplein 109 in Rotterdam maar is ook in Den Haag te vinden op het Rabbijn Maarssenplein 21.

  3

  5 4
  2

  Beeld via Sharon

  Sharon de GrootSharon is een Concept Designer en Art Director op gebied van brands, interior en design. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden in restaurants en sfeervolle hotspots in binnen- en buitenland. Niet alleen voor het heerlijke eten, maar vooral om haar honger naar interieur inspiratie te stillen. Je zou kunnen zeggen dat ze een soort onorthodoxe alleseter is. Het liefst neemt ze dan ook van alles een beetje tegelijk op haar bord. Van conceptontwikkeling en branding, tot corporate identity en interieur ontwerp. Ook neemt ze ontwerp en styling klussen aan en is ze momenteel opzoek naar een nieuwe leuke baan. Volg haar op Linkedin, haar eigen websiteInstagram en Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu