Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Fleur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  In de studentenkamer van Fleur uit Den Haag vallen meteen de opgezette beesten, grofvuil vondsten én marmeren schouw op. Fleur is inmiddels weer aan het studeren, nadat ze jarenlang bij de televisie werkte. Ze vindt zichzelf een tikkeltje te oud om student te zijn, maar hey; je bent nooit oud genoeg om te leren, toch?

  Fleur woont hier nu ongeveer twee jaar en vond deze studentenkamer gewoon op internet, via een particulier. ‘’Ik melde me voor een paar huizen aan en mocht toen bij twee huizen kijken, diezelfde dag nog, waaronder deze. Een week later had ik ‘m.’’ Het was liefde op het eerste gezicht en dat kwam vooral door de marmeren open haard. ‘’Dat vond ik echt kicken. Ik zag mezelf al helemaal zitten. Lampjes aan, open haard aan, kaarsen. Zo gezellig. En dan het plafond met die ornamenten en het glas-in-lood. Ik hou ervan.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De groene kist kocht ik via veilingsite Catawiki. De spiegel erop stond al in deze kamer. De accordeon is van mijn vader geweest en is al 60 jaar oud. De zwarte kandelaar links is van Sostrene Grene.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Ik werk samen met een rariteitenkabinet en heb veel opgezette dieren in huis.”

  Spullen erin en klaar

  Wanneer ik Fleur vraag wat ze allemaal aan de studentenkamer heeft gedaan, heeft ze daar een kort en bondig antwoord op: ‘’Niks.’’ Duidelijk. ‘’Spullen erin gezet. Alleen dat. Ook niks geverfd. Zelfs de televisie hing er al en de spiegel ook. Ik woonde toen nog deels samen met m’n ex, dus langzamerhand verhuisde ik de spullen hiernaartoe en dat is het.’’ Het huis is goed onderhouden en dat is dan ook waarom zij voor dit huis koos. ‘’Toen ik binnenkwam, voelde het meteen goed. Het is ook ontzettend netjes, de keuken is nog wel best nieuw en ik ben binnen vijf minuten in de stad met m’n scooter. Ideaal.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De muur hangt vol met lijstjes van o.a Marktplaats, Catawiki en de IJhallen in Amsterdam.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Zicht op de keuken vanuit de zithoek. Op de keukenkastjes staan allemaal spulletjes die ik heb gekregen. Het witte klapstoeltje is van mijn ex-schoonzusje en mocht ik houden.”

  Gezelligheid is belangrijk

  Een aantal weken geleden stond er op de plek van haar hoogslaper een normaal tweepersoonsbed en die ruilde ze niet voor niets in. ‘’Een bed op de grond maakte m’n kamer veel minder toegankelijk. Als ik dan mensen over de vloer had, gingen ze meteen op m’n bed zitten, want ergens anders kon niet. Toch een beetje gek.’’ De hoogslaper kon ze van iemand overnemen en deze gaf plek voor een mooie leren bank. ‘’Ik vind het belangrijk dat m’n huis uitstraalt dat iedereen welkom is.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Met de komst van mijn hoogslaper is er ineens veel meer ruimte. Zowel het bed als de bed komen van Marktplaats. De cotton balls zijn van Xenos. Het kleed is van IKEA. De salontafel is een originele hutkoffer van de Holland Amerika lijn. De zwarte prullenbak rechts van het bed is van TK Maxx. Het bureau links van de bank is van IKEA.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Mijn verzameling camera’s zijn o.a van de kringloop en HEMA.”

  Studentenkamer of rariteitenkabinet?

  Wat heel bijzonder is aan de studentenkamer van Fleur is dat er in elk hoekje een opgezet dier staat. Fleur werkt samen met het rariteitenkabinet Natural Choice in Den Haag en neemt graag een nieuw dier mee naar huis. ‘’Ik hou gewoon heel erg van dieren. Levend, dat wel. Ik had in m’n oude huis een buffelhoofd hangen, een schedel, maar die was nep. Ik wist niet waar je echte schedels kon halen.’’ Eenmaal verhuisd naar Den Haag liep ze op een middag langs een rariteitenkabinet en werd op slag verliefd. ‘’Ik dacht dat ik gek werd. De hele winkel stond vol met opgezette dieren en ik ben daarna nooit meer weggegaan. Ik maak nu foto’s voor hun webshop.’’ De vleermuis boven de deur was haar eerste aankoop en de rest is er beetje bij beetje bijgekomen. ‘’M’n ex hield niet zo van prullaria, dus toen had ik alles in dozen en toen ik hier kwam wonen, mocht ik ze eindelijk allemaal een plek geven.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Op de schouw staan verschillende opgezette dieren. Op sterk water staat een kitten. De spiegel is van de kringloop.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De pauwenveren passen mooi in het geheel.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De spiegel kocht ik bij de kringloop. De boeken op de schouw komen van De Boekenmarkt in de Korte Molenstraat in Den Haag.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Aan de muur hangen ook oude prints.”

  Den Haag als inspiratiebron

  Bij de vraag waar iemand zijn inspiratie vandaan haalt, krijg ik meestal dezelfde antwoorden, zoals: Instagram, Pinterest, blogs enzovoorts. Fleur had daar, verrassend genoeg, een heel ander antwoord op: ‘’Niet. Ik heb dit allemaal bij elkaar gesprokkeld. Maar wat nou echt mijn inspiratie is? Misschien oude films, het rariteitenkabinet?’’ Pinterest is iets wat niet haar voorkeur heeft.  Ze moet goed nadenken, maar uiteindelijk krijg ik een antwoord: ‘’Den Haag is mijn inspiratie. Den Haag zit vol met tweedehandszaakjes en daar geniet ik van en kan ik uren doorheen lopen.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De plantenhanger hangt aan mijn hoogslaper en kocht ik bij Xenos.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Mijn studentenkamer heeft mooie glas-in-lood ramen.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De lamp is van By RoMi en kocht ik bij wehkamp.nl.”

  Echt een thuis

  Met dit huis kan Fleur eindelijk zeggen dat ze een thuis heeft. ‘’Dat huis wat ik gekocht heb een aantal jaar geleden, en ik heb ook in meerdere huizen gewoond, was gewoon een huis. Het voelde nooit als thuiskomen, maar met dit huis heb ik dat wel.’’ Ze wil hier daarom voorlopig ook echt nog niet weg. ‘’Het is hier zo gezellig. Ik heb het leuk weten te krijgen en een plek gevonden waar ik me thuis voel. Daar ben ik super trots op.’’

  Dank je wel Fleur dat we even mochten binnenkijken in jouw studentenkamer!

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “Zicht op de marmeren schouw vanuit de zithoek.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Fleur

  “De stoel is een goede vondst: ik vond ‘m op straat. Het kistje op de vensterbank vond ik bij het vuilnis.”

  Benieuwd naar de andere studentenkamers? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu