Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Chillen in de surfshack: Deus ex Machina - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 05-03-2024

  4 augustus, 2015

  Chillen in de surfshack: Deus ex Machina

  In Australië is Deus ex Machina een feit, net als op Bali. Deze conceptstore voor surfers en bikers zit ook in Canggu, mijn thuishaven voor een maand, én huisvest ook nog eens een gezellige binnentuin én een restaurant waar je god-de-lijke Italiaans (en ander fijns) eet. Oh ja, het interieur is ook om te smullen.

  Alsof je in een surfshack loopt, zo voelt het aan bij Deux ex Machina wat vrij vertaald ‘godin van de motoren’ betekent. Naast het feit dat je hier elke dag terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner én je shoppingsessie, vindt er ‘s avonds van alles plaats: van wekelijkse bioscoopavondjes (retro surffilms bekijken vanaf je zitzak met een ijskoude Bintang in je hand) tot aan live optredens van lokale bands (de Balinese rock ‘n roll band was geweldig!). Oh ja, en elke dinsdag krijg je bij je lunch een gratis tattoo. Gratis! Deus ex Machina noemt zichzelf dan ook niet voor niets ‘The temple of enthusiasm’.
  Ook surfdudes gaan naar de kapper
  Daarnaast zit er bovenin de shack een barbershop waar je als surfer en surfer wannabee je baartje kunt trimmen en een nieuwe coupe neemt  (maar als je lief kijkt, kun je hier als vrouw ook gewoon heen). En geloof mij maar, ook als je niet surft (zoals ik) voel je je hier meer dan thuis. De chefkok komt altijd even met je een praatje maken (hij ‘houdt van ons elke dag een beetje meer’ liet hij ons van de week weten) en het personeel onthoudt wie je bent. Maar dat is in mijn geval ook niet zo gek als je je bedenkt dat ik vier weken in Canggu verblijf..
  Chillen in de surfshack: Deus ex Machina
  Pop-up exposities
  In de conceptstore, waar je naast tweedehands meubelstukken (helaas niet te koop), kleurrijke surfkunst (wel te koop) en vintage Perzische tapijten (ook niet te koop), ook nog eens stoere (strand)kleding (de zwembroeken, ook voor kids, zijn geniaal) en accessoires koopt, is het hier ook fijn toeven. Als je van de winkel richting de binnenplaats loopt , vind je regelmatig een nieuwe tentoonstelling van een kunstenaar.
  Surfers & motormuizen
  Waarom Deus ex Machina de mix heeft van surfers en bikers? Omdat je als surfer natuurlijk op zoek gaat naar de beste golven en die zijn vaak lastig te bereiken met de auto. Dus ja, dan pak je toch gewoon je motor? Bij Deux ex Machina hangt dan ook een super relax sfeertje en de meeste komen hier ook echt aan op supercoole motoren (gepaard met het nodige lawaai, maar dat went wel na een paar weken). De échte stoere surfdudes houden de surfplank gewoon onder hun armen, maar de meeste bevestigen de plank links of rechts op de scooter (wel zo veilig).
  In Seminyak is Deus ex Machina ook te vinden maar alleen in Canggu is het inclusief restaurant waar ik de allerlekkerste pizza Italia en pasta (de ravioli met spinazie en ricotta is zo lekker) eet maar dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat de chefkok uit Florence komt en alles importeert uit Italië. De zondagavonden zijn hier trouwens legendarisch want o zo gezellig en heel het dorp loopt hiervoor uit. Mijn vaste stek in Canggu welke ik zeker ga missen als ik weer terug ben in Nederland. Snif..
  Deus ex Machina vind je op Jalan Batu Mejan No.8 in Canggu. De dichtsbijzijnde flagshipstore voor ons zit trouwens in Milaan op Via Thaon di Revel 3. Maar ja, dan zit de zee helaas niet op 500 meter afstand..
  Meer over mijn tropische avonturen op Bali vind je op mijn Instagram.
  Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina
  Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina Chillen in de surfshack: Deus ex Machina
  Beeld: Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Beeld 1 t/m 5  gemaakt met de Canon 5D mark III
  Nog meer Bali inspiratie:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu