Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Checking in @ citizenM - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  3 januari, 2014

  Checking in @ citizenM

  Checking in @ citizenM
  Hoera! Rotterdam is een nieuw designhotel rijker en vorige week checkte ik er zelf in.

  Ja, ik checkte mij ook letterlijk zelf in. cititzenM heeft namelijk geen receptie. Nee, alles gaat digitaal. Verrassend genoeg lukte het bij mij niet (en dat terwijl ik alles behalve een digibeet ben). Wat bleek? Mijn reservering was voor de maand erop ingeboekt (oeps). Maar geen nood, ik en mijn lief kregen direct een kamer toegewezen. Ik zag ons alweer terug gaan naar Amsterdam.. Leuk feitje: inchecken gaat normaliter binnen 30 seconden.
  Na Londen, Glasgow en Amsterdam opende citizenM afgelopen december de deuren in Rotterdam middenin de Oude Haven, een van de laatste overgebleven historische plekken van de havenstad. Het fijne aan citizenM is hun motto ‘affordable luxury for the people’. Dat betekent luxe verpakt in functionaliteit. Het gehele hotel bevat dan ook alle gemakken van dien voor de moderne reiziger: compacte kamers, een heerlijk bed, gratis wifi, gratis films on demand, mood lights, een centrale plek in de stad én dat allemaal verpakt in een prachtig designjasje. Zo staat kunst centraal (hallo kunstwerk Squeezed sun & stretched ship van Gijs Frieling bij de entree) en vind je in het hotel in Rotterdam de nieuwste meubelcollectie van Vitra (mijn ontbijtje at ik dan ook op de Eames LCW chair, duh!). Ik kwam dan ook ogen tekort tijdens het ontbijt.
  Checking in @ citizenM
  Heel slim van de keten om de kamers (16m2) zo compact mogelijk te maken: zo is er meer plek voor gasten en kunnen de kosten per kamer (vanaf €59) laag blijven en dat is weer fijn voor degenen die vaak op reis gaan. Op de eerste verdieping is de ruimte ingedeeld in de Living Room met genoeg bankstellen en comfortabele stoelen om te lezen (je vindt er een hele koffietafelboekenverzameling van Mendo), te werken (genoeg plekken in je laptop in te pluggen) of gewoon met een drankje te genieten van het uitzicht op de Oude Haven. Of zoals citizenM zelf zo mooi omschrijft: ‘Home away from home’. De ‘keuken’ a.k.a. canteenM kun je 24 uur per dag terecht voor een hapje en een drankje (ja, ook middenin de nacht!). Daarachter is een ruimte met iMacs om urenlang ongestoord te kunnen surfen. Je laptop kun je dus met een gerust hart thuis laten.
  Alles bij citizenM wordt digitaal geregeld. Bij binnenkomst in mijn kamer lag er een Samsung tablet op me te wachten, waarmee ik niet alleen de televisie mee bediende, maar ook de gordijnen, het licht (leuk: de Mood lights van Philips zorgen voor een passend lichtje voor elk moment zoals Romance, Business, Relax), de films on demand (de douche kon er nog net niet mee geregeld worden) en ook nog eens kon internetten. Ik heb mijn laptop geen enkel moment gemist en dat zegt genoeg. Daarnaast had ik een geweldig uitzicht op de Oude Haven. Helaas werkte de tablet bij binnenkomst niet, maar binnen enkele minuten stond er een citizenM Ambassador, een IT-man, een volle goodiebag én twee glazen champagne voor de deur om het probleem te fiksen. En dat bed (lees: 2,2 bij 2) lag god-de-lijk).
  Benieuwd? Meer informatie vind je op de website van cititzenM.
  Checking in @ citizenM
  Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM Checking in @ citizenM
   
  © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu