Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Verhuizingsdagboek Lukas - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 06-12-2023

  30 december, 2013

  Verhuizingsdagboek Lukas

  Het prachtige Haarlemse uitzicht op onder andere ‘Molen Adriaan’ en ‘De Koepelgevangenis’.

  Het prachtige Haarlemse uitzicht op onder andere ‘Molen Adriaan’ en ‘De Koepelgevangenis’.

  Kijk mee in het verhuizingsdagboek van Lukas.

  Excentrieke en authentieke details
  Drie jaar geleden betrok ik mijn huidige stulpje: een fijn en ruim appartement midden in ‘de rosse buurt’ van Haarlem. Het knusse hofje waar ik woon, ligt op een steenworp (200 meter) van de welbekende Grote Markt en op loopafstand (600m) van het station. Het appartement was een ramp ten tijde van de eerste bezichtiging en vroeg meer dan alleen een likje verf, maar ik werd al gauw verliefd op de excentrieke en authentieke details, zoals ornamenten en de glas in lood ramen.

  Vreemde indeling
  Het appartement telt twee verdiepingen, op de eerste verdieping is een fijne leefkeuken, badkamer en woonkamer. De tweede verdieping heeft een ruime overloop en twee slaapkamers. Een oud huis als dit kent veel sfeer, maar ook een vreemde indeling (toegang tot de badkamer via de keuken) en soms zelfs mankementen als lekkage en tocht. Toch heb ik hier altijd met veel plezier gewoond. En heb ik het al over de geweldige locatie gehad?

  Wit en licht met grijs als accent
  Het interieur is vrij wit en licht, maar toch ook warm. Dit komt onder andere door de kurkvloer, die ik na een mooi interieur PR traject met Woonbeurs Amsterdam over heb kunnen nemen. De vloer is geluiddempend (fijn voor zowel mijn buren als voor mezelf) en houdt veel warmte vast, wat door het enkele glas in de winter geen overbodige luxe is.

  De glas in lood deuren die het huis zo karaktervol maken.

  De glas in lood deuren die het huis zo karaktervol maken.

  Een warme kurkvloer geeft je appartement veel sfeer en warmte. Op de tafel: vintage karaf, geurkaars van Rituals en houten schaal van Ikea.

  Een warme kurkvloer geeft je appartement veel sfeer en warmte. Op de tafel: vintage karaf, geurkaars van Rituals en houten schaal van IKEA.

  In de woonkamer staat de kerstoom al, met ballen van De Bijenkorf. Herken je de zelfgeschilderde dennenappels uit de DYI van vorige maand?

  In de woonkamer staat de kerstboom al met ballen van De Bijenkorf. Herken je de zelf geschilderde dennenappels uit de DYI van vorige maand?

  De woonkamer is licht en wit, en heeft een lichtgrijze accentmuur. Het grijs komt terug in de hoekbank van Livik. Achter de bank, onzichtbaar voor het oog, staat een gestoffeerd bankje tegen het raamkozijn aan, heerlijk om daar tijdens een sneeuwstorm op naar buiten te turen. Tip: Plaats gerust een eyecatching lamp achter de bank. Doordat de hoekbank niet direct tegen de muur staat oogt de ruimte groter dan het daadwerkelijk is.

  Boven de hoekbank van Livik hangt een canvas doek met de tekst ‘Congratulations, you’re still in the running towards becoming America’s Next Topmodel’, een cadeau met een knipoog voor vriendlief Wouter toen hij een jaartje ouder werd.

  Boven de hoekbank van Livik hangt een canvas doek met de tekst ‘Congratulations, you’re still in the running towards becoming America’s Next Topmodel’, een cadeau met een knipoog voor vriendlief Wouter toen hij een jaartje ouder werd.

  De liefde van de man gaat door zijn maag
  Men zegt dat de keuken vaak de gezelligste ruimte in een huis is, en dit ervaar ik precies zo! Door de donkere accentmuur voelt de keuken als een warme gezellige deken, waar ik graag avonden lang doorbreng met vrienden. Aan de muur hangt een vintage illustratie, afkomstig uit een van de eerste (19e-eeuwse) modetijdschriften uit Parijs. Daaronder een klassiek witte klepbank, die in contrast staat met de paarse La Marie stoelen van Kartell by Philippe Starck.

  Stunning view
  De slaapkamer, vol met authentieke balken (let goed op je hoofd), is Frans blauw geverfd, een kleur die ’s ochtends fris en helder is, maar ’s avonds zacht en warm oogt. Het bijzondere aan de slaapkamer? Het fantastische uitzicht!

  De opgezette vlinders van Museumwinkel.nl op de schouw geven de woonkamer een eclectisch gevoel.

  De opgezette vlinders van Museumwinkel.nl op de schouw geven de woonkamer een eclectisch gevoel.

  De opgezette vlinders van Museumwinkel.nl op de schouw geven de woonkamer een eclectisch gevoel.

  Hij kreeg een mooie plek op de schouw

  Ook de keuken is een mix van nieuw en vintage: van de Philippe Starck stoelen tot de oude modeprint aan de muur.

  Ook de keuken is een mix van nieuw met vintage: van de Philippe Starck stoelen tot de oude modeprint aan de muur.

  De Frans blauwe slaapkamer heeft geen nachtkastjes, en kent zo veel mogelijk rust.

  De Frans blauwe slaapkamer heeft geen nachtkastjes en kent zoveel mogelijk rust.

  Je ziet, ik heb een heerlijke woning! Toch vind ik het tijd voor iets nieuws, een investering, een nieuw avontuur. De komende maanden houd ik jullie dan ook op de hoogte van de zoektocht naar een te gek appartement. Van makelaarsafspraken, hypotheekadvies, klusdrama’s en –successen tot tips van bekende professionals én natuurlijk een nieuw interieur…

  LukasLukas Foks (25) werkt als in Amsterdam en woont in het hartje van het knusse Haarlem. In zijn werk als Lifestyle PR Professional bij Tinc PR vertegenwoordigt hij mooie merken op het gebied van gadgets, mode én interior design. Lukas werkt en sport vol passie, en ’s weekends stelt hij zijn huurappartement graag beschikbaar om met vrienden te koken en gezellig bij te praten. Hij neemt ons de komende maanden graag mee in zijn nieuwe avontuur: het vinden, kopen en inrichten van zijn eigen city apartment!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu