Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Wat een geluk: vlak bij mij om de hoek zit Jasmijn Bloemen, een bloemenwinkel vol met de mooiste bloemen en planten. Ernaast opende onlangs hun winkel vol met woonaccessoires, koffietafelboeken en meubelstukken. Daar moest ik een shoot mee doen…

In het pand waar Bij Jasmijn nu zit, zat eerder een sigarenwinkeltje waar ik mijn woontijdschriften kocht en pakketjes ophaalde. Dat deze ging sluiten, vond ik helemaal niets! Wist ik veel dat er een geweldige woonwinkel voor terug zou komen. De eigenaren stripten het hele pand, braken een muur door en toverden alle authentieke details weer terug, zoals glas-in-lood ramen, een houten balkenplafond en natuurlijk een stunning bakstenen muur. Doordat het een hoekpand is, stroomt er lekker veel daglicht naar binnen. Dat hier eerder een klein, donker winkeltje zat, is niets meer van te zien. Alleen de voordeur verklapt het vorige leven van het pand.

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Taxidermies en presse papiers met kwallen

Wat je er zo al shopt? Geurkaarsen van Baobab, opgezette vogels, gouden insectenbeeldjes, prachtige porseleinen borden met dieren- en insectenprints, heerlijke zeepjes, geurstokjes en parfum, presse papiers met kwallen en koffietafelboeken.  Alle meubelstukken zijn hier ook te koop; ik krijg zelf niet meer de blauwe verweerde kast uit Indonesië uit mijn hoofd…  Oh ja, ik was zelf helemaal verliefd op de tinten van de deuren. De eigenaresse vertelde mij dat het Green Smoke is van Farrow & Ball, de geeltint is India Yellow, ook van Farrow & Ball.

Je vindt Bij Jasmijn op de Zijlweg 44 in Haarlem. Mocht je mij eens tegen het lijf willen lopen, dan heb je op deze plek het meeste kans. Wat een fijne plek!

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem
Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Woonwinkelen @ Bij Jasmijn in Haarlem

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

 

6 reacties

MJ Albada jelgersma -

Verkopen jullie ook de baobabkaars verde en zo ja wat is de prijs?

interiorjunkie -

Hey

Ikzelf ben niet eigenaar van de winkel: ik heb er alleen iets leuks over geschreven.
Je moet dan even de winkel zelf bellen.

Grtjs,
Elisah

Devika -

Heeft deze winkel ook een website?

interiorjunkie -

Hey

Nee, maar wel een FB pagina:
https://www.facebook.com/Bij-Jasmijn-291183277978081/?ref=br_rs

Grtjs,
Elisah

Tineke Mesman -

Ik vind het groene dressoir in uw collectie leuk.
Kunt u mij vertellen wat de maten en prijs zijn?
Excl. transportkosten.

interiorjunkie -

Hey, dit is niet mijn winkel hoor, maar van Bij Jasmijn. Dit dressoir kost €2500. Maat weet ik helaas niet uit mijn hoofd maar gok rond de 2 meter. Je kunt ze even bellen op 023-5312623.

Grtjs,
Elisah

Reageer ook