Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Lekker uit eten bij La Vina - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  13 februari, 2014

  Lekker uit eten bij La Vina

  Tip voor Valentijnsdag: La Vina
  Voor een romantisch avondje Spaans-Mediterraans uit eten. Buen provecho!
  Onlangs organiseerde ik voor het Interior Junkie bloggersteam een heerlijke wijntasting bij La Vina, een gezellig Spaans-Mediterraans restaurant in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Eigenaresse Jacqueline Borgers (zie de prachtige foto hieronder) ontving ons met open armen en vertelde me vol enthousiasme over haar zaak, haar liefde voor de Spaanse, Italiaanse en Franse keuken en een piepklein dorpje in Noord-Spanje die haar inspireerde om haar restaurant de naam ‘La Vina’ mee te geven. De liefde zorgde er eindelijk voor dat Jacqueline haar eigen zaak  opende. En een Spaanse schoonfamilie is natuurlijk mooi meegenomen…
  Een Spaanse schoonfamilie, dus..
  “Ik leerde mijn man elf jaar geleden kennen in Engeland. Hij verhuisde later voor zijn werk bij een bank naar Nederland. Hoewel zijn ouders twee restaurants hadden in Madrid, had hij zelf niets met horeca. Maar ik juist wel! Hij houdt zich wel bezig met de cijfertjes. We vullen elkaar wat dat betreft goed aan.”
  Waar komt de naam ‘La Vina’ vandaan?
  “La Vina is vernoemd naar het dorp waar mijn schoonmoeder is geboren. Het ligt in Asturias in het noorden van Spanje. Het  is een piepklein dorp, arm aan geld, maar rijk aan producten. Het is een zelfvoorzienend dorp; ze hebben eigen dieren, maken hun eigen eten en halen water uit de bergen. Dat inspireerde mij om een restaurant te openen met alleen maar puur eten.”
  Stroomde het ondernemerschap altijd al door je aderen?
  “In mijn restaurant hangt een foto van mezelf op een bar toen ik zeven was. Toen wist ik al dat ik een eigen zaak wilde. Het is geboren passie.”
  Tip voor Valentijnsdag: La Vina
  Specialiteit van La Vina?
  “De wijn-spijs combi. Je kunt altijd vragen welke wijn het beste bij je gerecht past. Dan betaal je net zoveel als wanneer je een andere wijn van de kaart kiest. We werken ook met alleen maar verse producten. Calamares a la Plancha doen we bijvoorbeeld zo min mogelijk mee om de pure smaak te behouden. De Spaanse churros, het dessert, smaakt naar donuts en oliebollen en is typisch Spaans. Deze serveren we met chocoladesaus. Daarnaast kunnen mensen die graag gluten- en/of lactosevrij willen eten of een speciaal dieet volgen,  hier ook terecht. Omdat ik zelf een glutenallergie heb, weet ik hoe lastig het is als je lekker uit eten wilt.”
  Reis je vaak naar Spanje, Italië, Frankrijk om inspiratie op te doen?
  “Niet zo vaak als ik zou willen maar ik ga zeker eens in de twee maanden een weekendje weg. Dan ga ik uit eten om inspiratie op te doen. In Noord-Spanje is het eten zo lekker en ook erg goedkoop qua prijs. Dat is helaas niet haalbaar hier in Nederland maar het is leuk om zo inspiratie op te doen voor mijn zaak in Amsterdam.”
  Tip voor Valentijnsdag: La Vina
  Recepten van schoonmoeder
  “De croqettas, de Spaanse aardappeltortilla en de churros. Mijn schoonmoeder komt twee keer per jaar hier en dan helpt ze in de keuken en ondertussen leert ze ook nog eens wat van ‘ons Hollanders’. Onze chef leert van haar en zij weer van de chef. Maar ze verstaan elkaar niet dus dan fungeer ik als tolk in de keuken, haha.”
  Tijdens onze tasting kregen we drie wijnen (twee wit en één rood) met bijpassende pinchos als croquettas de bacalao, bruschetta’s met gekonfijte eend en vijgencompote en spinazie, artisjok en parmezaandip (goddelijk). Een tasting reserveer je voor €15 per persoon en is zeker aan te raden! Ideaal als borrel met vriendinnen of als je gewoon even romantisch met je lief iets wilt doen (Valentijnsdag!).
  Elke 2,5 maand vernieuwt trouwens de kaart en deze bestaat altijd uit vijf voor-, hoofd- en nagerechten. Maar de Black Angus Steak en de chocolade fondant blijven standaard op de kaart (vooral over die laatste ben ik het helemaal mee eens). Vind je de wijn lekker, dan kun je ook een flesje (of twee) kopen. Zo kocht Interior Junkie’s Sanne de huiswijn van La Vina (Vina Aljibes met galiameloen, citroenschil en een klein groen pepertje) de eigen wijn van Jacqueline. Heerlijk!
  Enthousiast geworden? Je tafeltje voor twee of meer boek je via de website www.lavinaexperience.nl. La Vina vind je in de Maasstraat 72 in Amsterdam.
  Tip voor Valentijnsdag: La Vina Tip voor Valentijnsdag: La Vina Tip voor Valentijnsdag: La Vina

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu