Skiën in Stubai

Wat een avontuur was dat toen ik op 3310km hoogte op het hoogste puntje van Tirol stond.

Ik was drie dagen te gast in het Alpenhotel Fernau in Tirol, vlakbij de Stubai gletsjer waar ik twee dagen lang vanaf ben geskied. Helaas kreeg ik dag één last van hoogteziekte, maar dat heeft de pret voor mij niet mogen drukken. Met mijn dikke panterjas, Ray Ban zonnebril en m’n nieuwe warme Fretons van Fred de la Bretonière maakte ik de Tiroolse gletsjer onveilig. Bij het uitzoeken van mijn ski’s, kreeg ik meteen de meest hippe ski’s in mijn handen gedrukt. Natuurlijk was mijn jas niet skiproof (lees: heel Tirol keek me met opgetrokken wenkbrauw aan), dus kreeg ik een mooie babyblauwe jas ter beschikking.

Over de Stubai gletsjer
De bij skiërs razend populaire Stubai gletsjer (tevens de grootste van Oostenrijk) ligt in de Stubai Vallei op 45 minuten rijden van Innsbruck. Het gebergte is 3,5 kilometer hoog (de foto boven is gemaakt op 3210 meter hoogte) en bevat 80 gletsjers en 109 bergen van meer dan 3000 meter hoog! De Stubai gletsjer is omringd door vijf gezellige dorpjes Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg. In de winter kun je je tegoed doen aan skiën, snowboarden en langlaufen, maar in de zomer is er ook plek voor yoga en wellness, eindeloze wandelingen, mountain biken, hiken en bergbeklimmen.

De ervaring
Dag één was prachtig, alleen maar blauwe lucht, mooie wolkenpartijen en spierwitte bergen. Dag twee was iets minder mooi en op dag drie belandde ik in de mist tijdens een sneeuwstorm met m’n achterste in de sneeuw. Ondanks deze laatste slechte dag raad ik de Stubai gletsjer iedereen aan. Het skigebied is enorm; er zijn zowel banen voor beginners (de ‘marmottenbaan’ was mijn favoriet) als gevorderden en het uitzicht is adembenemend mooi. Tel daarbij de overheerlijke pretzels, warme chocolademelk met slagroom en de meest lekkere curryworst die ik ooit heb gehad en je beleeft Tirol zoals het moet zijn: de hele dag skiën met ‘s middags én ‘s avonds plek om als een echte bourgondiër te eten. En vergeet de après ski vooral niet!

Meer info vind je op de website van Stubai Tirol.

 

© Elisah Jacobs

Reageer ook