Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOTSCAMP

Rondstruinen op Capsule - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • Interior Junkie

  21-05-2022

  15 september, 2014

  Rondstruinen op Capsule

  Rondstruinen op Capsule

  Op dag één van mijn New Yorkse avontuur werd ik meteen uitgenodigd voor een coole mode- en lifestyle beurs, Capsule. Laat die nou net bij mij om de hoek zitten..

  Het duurde even voordat ik door had waar ik nou precies moest zijn (ik heb het oriëntatievermogen van een échte vrouw, daar kan zelfs de nieuwste versie van Google Maps niets aan veranderen..) maar na een wandelingetje van 20 minuten met een overheerlijke soja latte van nu al mijn favoriete koffiezaak Café Grumpy (what’s in a name) zag ik dan eindelijk levensgroot ‘CAPSULE’ staan. Kijk, dat had ik in mijn eerste rondje in de buurt totaal gemist..

  Rondstruinen op Capsule

  Op Capsule draait het voornamelijk om mode (de SS14 collectie voor vrouwen werd hier geshowd) maar her en der spotte ik wat leuke lifestylemerken. Alissia van designmerk byAMT (binnenkort ga ik even buurten in haar designstudio in Soho en ga je dus veel meer over lezen) had me deze beurs aangeraden om even rond te kijken. Ik begon uiteraard bij haar eigen stand waar mijn oog direct viel op haar Strap Plants die ze in samenwerking met Mimot Studio ontwierp, leren ‘jasjes’ voor je bloempot en – voor alle modeliefhebbers – de Strap Bags (leuk als strandtas). De Strap Plants zijn zo ontworpen dat een terracotta pot er zo in kan (ideaal voor cactussen en vetplantjes!). Naast deze items heeft byAMT nog veel meer fijns in de collectie zoals coole kapstokken, aparte glazen, onderzetters en hele mooie sieraden. Ik ben nu al reuze fan!

  Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule

  Na ByAmt stuitte ik op de stand van DUO NYC, een piepkleine boutique in East Village, waar een enthousiaste New Yorkse vertelde over het merk die opgericht is door de zusjes Wendy en LaRae Kangas. Hier vind je de leukste lifestyle items van onafhankelijke designers en vintage kleding. De geurkaarsen van Manready Mercantile trokken van een paar meter afstand al direct mijn aandacht (de Cedar and Sage rook heerlijk), maar ook de keramieken bloempotjes met bijbehorende vetplantjes (zucht..) wilde ik zo wel meenemen. En fijn ook: normaliter kun je niets direct kopen op een beurs, maar bij deze stand dus wel. Dat was voor mij natuurlijk ontzettend verleidelijk..

  Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule

  Ik ben gek op ansichtkaarten en verstuur ze dan ook regelmatig. Niet alleen online, maar ook gewoon geschreven (niets fijner dan een hand geschreven kaartje in de bus krijgen, toch). Die van Tay Ham vind ik geniaal; stuk voor stuk coole kaarten mét humor, allen ontworpen door de New Yorkse Taylor Hamilton. Haar motto: Go Ham or go home. Via haar Etsy shop kun je een hele lading kaarten bestellen. Ik ben vooral weg van de You May Want To Sit Down For This kaart met een retro stoel erop, maar ook de I Could Squeeze You met citroenen illustratie erop zie ik mezelf ooit wel versturen aan De Grote Liefde.

  Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule

  Als een echte interior junkie ben ik gek op bankhangen, het liefst met een grote kop thee, m’n stapeltje woonmagazine en een warm paar sokken aan. Laat ik nou nét de stand van Stance voorbij lopen, een merk vol met de meest vrolijke sokken in alle soorten en maten voor mannen, vrouwen en kids. Kijk, daar werd ik pas écht wild van. Ook omdat mijn hele tas werd volgegooid met kleurrijke sokjes (nee, ik ben NIET omkoopbaar…). Leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen.

  Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule

  Tot slot moest ik nog even buurten bij de stand van Indego Africa, een non-profit merk dat sieraden, accessoires en woonspullen, allen handgemaakt door vrouwen in Rwanda. Denk maar aan kleurrijke manden, houten schalen met een handgeweven rand, vazen van gerecyleld glas en geweven palmblad, kleurrijke kussens, hangende bloempotten en dromenvangers. De kussens mét ananas en flamingoprint mochten uiteraard niet ontbreken. Ik werd er spontaan vrolijk van. Fijn om te weten: 100% van de winst gaat naar projecten om deze vrouwen te ondersteunen. Dat shopt toch net wat lekkerder, toch?

  Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule Rondstruinen op Capsule

  Volg mijn New Yorkse avonturen ook op Instagram

  Beeld © Elisah Jacobs

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu