Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Rondstruinen in design landgoed Het Hof - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  29 november, 2016

  Rondstruinen in design landgoed Het Hof

  Afgelopen weekend was ik gast bij blooming, een hotel op een bosrijke locatie in de duinen van Bergen. Let wel: blooming schrijf je met een kleine ‘b’, want blooming is een werkwoord en zo worden de gasten ook benaderd. Dat is zeker waar. Ik werd verwend en kon heerlijk ontspannen!

  Toen mijn gezelschap en ik aankwamen, was ik in eerste instantie licht teleurgesteld over het interieur. De ontvangstruimte is netjes maar basic en echt in het oog springend design zag ik niet direct. De sfeer was echter heel warm en open, waardoor je je direct thuisvoelt. Ook al zie ik graag design toppers, een welkom gevoel geven aan élke gast is zeker een kunst.

  De hotelkamers zijn Scandinavisch geïnspireerd met veel wit, licht hout en een heerlijk bed. Niet onbelangrijk: de kamer rook zeer fris en de balkondeur kon gewoon open om de zilte zeelucht binnen te halen. De kamers zelf zijn niet spectaculair designproof, maar wel goed in balans en dan die stilte in de duinen. Dat is nog eens wat anders in de stad. Later ontdekte ik in het hotel overal onverwachte hoekjes met weer een ander stijltje of designobject. Voor elk wat wils en volledig in harmonie met elkaar. Al met al inspiratie genoeg.

  hr-blooming-shop

  hr-blooming-sociale-hart-6

  Designproof landgoed met biologische Hoftuin

  En toen begon de (design)pret pas echt. Na een warm ontvangst werden we naar een heel bijzondere locatie gebracht, namelijk landgoed Het Hof. Het eeuwenoude pand is recentelijk prachtig gerestaureerd en ingericht door Edward van Vliet. Met behoud van de eeuwenoude sfeer en een knipoog naar oude landhuizen, is er een eigentijds geheel ontstaan. Een pallet van grijzen, groentinten, oker en poëtische bloemen geven het geheel een harmonische, moderne sfeer met een kwinkslag naar vroeger. Het plafond heeft nog originele elementen met als contrast een moderne kroonluchter. Er staan moderne kuipstoeltjes en verse bloemen (uit eigen tuin!) sieren de ruimte.

  bergen2

  Maar dan komt het pas echt; het behang is zo mooi, bezaaid met levensechte bloemen die zo van de muur af lijken te komen. Er is geen patroon en elke bloem is uniek. Het behang is speciaal ontworpen voor deze ruimte en op zichzelf al de moeite van het bekijken waard. Landgoed Het Hof is de ideale ruimte voor privéfeesten, meetings of luxe diners. On top of all that: blooming heeft zeer gepassioneerde koks die een eigen tuin bijhouden. Hierin werken minder bedeelden aan de verbouw van groenten, kruiden én verse bloemen. Vol passen weten de chefs álles te vertellen over de smaak en bereiding van hun gerechten.

  hoftuin-7

  Bergen ‘de city’

  Na een heerlijke nacht en ochtend voor onszelf in het luxe zwembad en sauna, kregen we een kleine tour in Bergen. Een prachtig dorp waar het creatieve hart nog altijd kloppend is. Overal zie je schitterende huizen met als topper park Meerwijk met alleen maar villa’s naar ontwerp van de Amsterdamse School. Een dorp om verliefd op te worden. We sloten af met een wijnproeverij die uiteraard weer gecompleteerd werd met de heerlijkste hapjes, bereid door de chef van blooming. Yay! Relaxed en rozig ging ik weer terug naar huis, geïnspireerd door prachtig design, voortreffelijk eten en geweldige dorpsarchitectuur. En niet te vergeten een fantastische, gezellige groep mensen. Deze zomer blooming beach maar eens bezoeken!

  bergen4

  bergen3

  Gaan of niet?

  Blooming is zeker een aanrader om heen te gaan voor een relaxed weekend weg in de natuur en met een interessant dorp naast de deur. Je hebt direct het gevoel dat je lekker weg bent, of je nu alleen gaat, met partner, familie of gezin. Overal is aan gedacht: van regenlaarsjes voor de kinderen tot mooie designhoekjes waar je lekker een wijntje kunt drinken. Hoe druk het ook is, je loopt elkaar niet voor de voeten. Hooguit in de eetzaal, maar het ontbijt en entourage maken weer veel goed. En voor een privéfeest, meeting of diner is Landgoed Het Hof een absolute aanrader.

  Top: locatie, natuur en gastvrijheid

  Topper: het eten, de expertise van elke werknemer en de chefs, onverwachte interieurinspiratie

  Winnaar: Landgoed Het Hof, ik zou er bijna een bruiloft in de zomertuin voor gaan plannen…!

  Waar vind je het?

  Het blooming hotel vind je op Duinweg 5 in Bergen. Landgoed Het Hof vind je op de Eeuwigelaan 1 in Bergen.  De strandclub blooming beach vind je in de zomermaanden op Parkweg 37 in Bergen aan Zee.

  Thea van Unen_lr

  Opgegroeid met een liefde voor interieurdesign stylede Thea al jong met moeder en zussen de ene kamer na de andere. Wit en Scandinavisch design heeft haar voorkeur, wat zij tot leven brengt met een onverwachte twist. Inmiddels werkt Thea als PR-consultant voor Coopr en geeft les aan Artemis. Interieurdesign is haar grote hobby en regelmatig wordt zij gevraagd als stylist. Magazines, Pinterest en Instagram zijn dagelijkse kost, mits Thea niet aan het klussen is rondom het huis.Thea is moeder van dreumes Zoë-Fay en sindsdien ook volop geïnspireerd voor stijlvol wonen met kinderen. De volgende woonuitdaging? Van Amsterdam naar een verrassende woning in Rotterdam! Volg haar op Instagram en Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu