Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Obsessie: Andy Warhol kunstwerk - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  Obsessie: Andy Warhol kunstwerk


  Mijn meest recente obsessie: een échte Andy Warhol aan m’n mooie witte muren. Ik heb namelijk nog niets aan de muur hangen.

  Het eerste kunststuk dat zijn entree doet in mijn droompaleis moet uiteraard perfect zijn, maar uitzoeken gaat helaas niet zo gemakkelijk. Kunst is namelijk iets persoonlijks: iedereen ziet er iets anders is. Wat de een mooi vindt, vindt de ander lelijk en visa versa. Kunst zoek je niet uit ‘omdat het een mooi plaatje is’. Nee, het moet je raken.

  Daarom koos ik voor een pistool….

  Nee, niet omdat ik iets heb met geweld en geweren (hoewel ik niet vies ben van een avondje actiefilms kijken). Ik vind de betekenis achter dit werk van Warhol namelijk mooi. Want wist jij dat de kunstenaar in 1968 door een vrouw genaamd Valerie Solanas is neergeschoten? Hij overleefde de moordaanslag maar net. In plaats van bij de pakken neer te zitten, maakte hij na zijn herstel verschillende kunstwerken met geweren, genaamd Gun-series. Vanuit mijn visie: hij maakt van iets negatiefs iets positiefs, omarmde het, liet het los. Dat hoorde denk ik ook bij zijn verwerkingsproces. Mooi is het zeker.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu