Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  26 september, 2020

  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer

  De woonmaand staat voor de deur en dat betekent dat ik voor KARWEI weer mini make-overs ga doen bij mijn trouwe followers. De reeks trap ik af met Ajgul, mamma van tweeling Eshgin en Lenn én zwanger van zoontje nummer drie! Met deze mini make-over help ik haar een beetje op weg met het inrichten van de babykamer te beginnen met een relaxhoekje.

  Dat was even schrikken toen zoontje nummer drie in de buik bleek te zitten. Met een huishouden vol mannen was een meisje meer dan welkom geeft Ajgul toe: “Stiekem hoop je als moeder natuurlijk dat je dit keer een meisje krijgt, haha. Maar uiteraard zijn mijn man Matthijs en ik ontzettend blij met een derde zoon die eind dit jaar geboren wordt. En nu kunnen we weer bezig met een nieuwe babykamer.”

  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Voor de mini make-over
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Na de mini make-over
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer

  Een duwtje in de rug

  Met een tweeling van twee die de hele dag rondrent in huis werd Project Babykamer de hele tijd uitgesteld. Vandaar dat ik het zo leuk vond om Ajgul te verrassen met deze mini make-over. De bedoeling was dat ik een relaxhoekje stylede in de babykamer met een aantal items van KARWEI. Omdat je tijdens je zwangerschap al best vaak te vinden bent in de babykamer (gewoon, om te dagdromen over dat kleintje wat er binnenkort gaat slapen) vond ik het heel toepasselijk om bezig te gaan met een relaxhoekje waar Ajgul zich regelmatig even in kan terugtrekken. Of nou ja, als de kleine mannen in huis dat toelaten.

  Must-have #1 een luie fauteuil

  Een babykamer MOET een heerlijke stoel hebben. Of als je er de ruimte voor hebt, is een fauteuil natuurlijk niet te missen. Dit is de plek waar je in de maanden dat je zwanger bent regelmatig zit om te zingen tegen dat kleintje in de buik. Of dus gewoon om te dagdromen. Het is tevens de plek waar je, als de baby eenmaal geboren is, meerdere keren per dag (en nacht!) zit om je kleintje te voeden. Dan moet ‘ie natuurlijk heel erg lekker zitten.

  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer

  Fauteuil Marquise komt in een super zachte uitvoering, want van fluweel, en heeft een diepbruine tint. Bruin wordt het nieuwe zwart, dus deze kleur hoop ik vaker te gaan gebruiken in (mini)make-overs. Het is ook dé kleur voor je eigen coconnetje omdat bruintinten je doen denken aan de natuur. Ik pleit dan ook voor meer bruin in huis, zeker in deze tijden van cocoonen én de donkere maanden in het verschiet.

  Must-have #2 een wollig vloerkleed

  Met een winterbaby op komst mag zo’n heerlijk vloerkleed niet ontbreken. Ideaal als je je kleintje in de babykamer tijdens de koudere wintermaanden in slaap sust, voedt of verschoont. Dan is zo’n wollig kleed aan je voeten meer dan welkom. Een vloerkleed is ideaal voor in de babykamer, omdat het meteen als een verbindende factor werkt tussen de hoekjes waar geslapen, verschoon en gevoed wordt.

  Must-have #3 verduisterende gordijnen

  Gordijnen geven een ruimte direct meer sfeer, dus deze babykamer kreeg ze ook. Het fijne van deze is dat ze kant- en klaar zijn en gemakkelijk te verstellen en op te hangen (met de hulp van Ajgul’s man Matthijs!). De bruin gemelleerde stof vormt een mooi contrast met het glanzende fluweel van de fauteuil en juist deze mix maakt het zo speels. Een tip: speel met verschillende texturen en patronen om extra sfeer te krijgen.

  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer

  De afstyling

  De drie must-haves in dit relaxhoekje (fauteuil, vloerkleed, gordijnen) maakte ik af met twee kussens en enkele accessoires die Ajgul al in huis had. Ik vind het leuk om in mijn make-overs nieuwe items met oudere te stylen, ook omdat je met een beetje geschuif in huis accessoires ineens nieuw leven inblaast.

  Nog even alle items van KARWEI op een rij:

  Ajgul en haar man waren super blij met het eindresultaat en gaan de komende tijd bezig met de andere hoekjes in de babykamer. Als alles af is, dan kom ik zeker een babykamertour filmen en fotograferen. Wordt vervolgd. Meer weten over deze wooncollectie? Neem dan zeker even een kijkje in de webshop van KARWEI want hier is nog veel meer moois te vinden. Laat je ook even weten wat je van deze mini make-over vindt?

  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer
  Mini make-over: relaxhoekje in de babykamer

  *Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu