Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

In Supermercado waan je je op vakantie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  15 december, 2017

  In Supermercado waan je je op vakantie

  Rotterdam heeft ontzettend veel leuke tentjes en Supermercado is daar een van. Aan de Schiedamse Vest, op de hoek van de Witte de Withstraat, staat deze Latijns-Amerikaanse zaak, gerund door Jamil Sancha, samen met zijn vrouw en goede vriend. Eenmaal binnen waan je je door het interieur echt op vakantie…

  We spraken hem over het concept en maakten de nodige foto’s, want ook het interieur is iets waar wij heel blij van worden. Supermercado is een restaurant en club ineen. Het bestaat nog niet zo lang, nu twee jaar ongeveer. Hiervoor, in hetzelfde pand, bestond Blender. “Blender was wat meer een high-end cocktailbar, restaurant en club. Dat heeft vijf jaar bestaan en liep heel goed, maar we zagen ook dat het restaurant wat minder liep,” aldus Jamil. Toen moesten ze de keuze maken om óf Blender in een nieuw jasje te steken óf met een totaal nieuw concept te komen. Ze kozen voor het tweede en daarmee was daar de geboorte van Supermercado.

  In Supermercado waan je je op vakantie

  In Supermercado waan je je op vakantie

  Latijns-Amerikaans

  De naam Supermercado doet denken aan Mexico, maar Supermercado is meer dan dat. “We hadden hiervoor al een voorkeur voor Latijns-Amerikaans. We waren op zoek naar een passend concept, wat heel goed aansluit op de Witte de With.” Toen zijn ze naar Londen gegaan om te kijken hoe dit concept daar loopt, omdat Londen daarin toch wel ver vooruitstrevend is binnen Europa. Daar bleek het enorm populair te zijn en was dat voor de eigenaren de doorslag om te kiezen voor dit concept. “In Rotterdam had je toen nog geen Latijns-Amerikaanse zaak, in deze grootte en funky sferen. Dus al heel snel vielen de puzzelstukjes op hun plek.” Supermercado serveert gerechten uit Mexico, Argentinië, Cuba en Peru. “We proberen van al deze landen het beste naar voren te brengen.”

  In Supermercado waan je je op vakantie

  ¡Hola Supermercado! ¡Telebancos por aquí!

  Bij het zien van de naam Supermercado, denk je toch wel meteen aan dat ene liedje. Of de naam daar ook vandaan komt? “Ja. M’n vrouw zong een zin uit het liedje, ik weet niet eens meer welk zinnetje het was en toen dacht ik: dit klinkt best leuk.” De club beneden heeft de naam Superdisco gekregen en is elke donderdag tot en met zaterdag open.

  Superdisco

  Toen Blender nog bestond, deed het clubgedeelte het beter dan het restaurantgedeelte. Jamil merkte aan het begin dat dit ook het geval was bij Supermercado, maar dan andersom. Gelukkig lopen beiden nu super goed en mogen ze niet klagen. “De beste avonden zijn die avonden waarbij het zweet, bij wijze van, van het plafond komt en iedereen bezweet naar buiten loopt en goed heeft kunnen dansen. Eén keer per maand hebben we Vunzige Deuntjes en dat loopt goed.”

  In Supermercado waan je je op vakantie

  In Supermercado waan je je op vakantie

  Inspiratie voor het interieur

  Voor het interieur van de zaak, hebben ze inspiratie opgedaan in Londen bij andere restaurants. “Wahaca bijvoorbeeld, La Bodega Negra. Ook gewoon online via Pinterest. En zodoende hebben we dat allemaal op een hoop gegooid en daar is dit uit voortgekomen.” Hoe ze zelf de stijl van Supermercado zouden omschrijven? ‘Ik denk altijd aan funky. Mensen zeggen wel vaak dat hier zo’n street food vibe hangt. Het is ook altijd zomer hier. Gasten zeggen ook weleens: ‘Alsof ik op vakantie ben.’ Dat is ook de sfeer die Supermercado wil overbrengen op gasten. “Hierbinnen mag je alles even vergeten. Geniet gewoon van je avond uit. Wij willen die zaak zijn die altijd gezellig is.”

  Mocht je in Rotterdam zijn, ga zeker even langs bij Supermercado. Voor een lekker etentje, drankje of dansje, daar kan het allemaal.

  In Supermercado waan je je op vakantie

   

  In Supermercado waan je je op vakantie

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu