Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

In de spotlights - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  23 oktober, 2013

  In de spotlights


  Tess ontdekte bij Hutspot in Amsterdam de industriële lampen van Blom & Blom. Elke lamp is uniek en achter elke lamp schuilt een bijzonder verhaal.

  In Amsterdam wemelt het van de concept stores. Het lijkt een nieuwe rage om een winkel te openen waar werkelijk alles mogelijk is. Van koffie drinken tot interieur shoppen. Een van Amsterdams bekendste concept stores is het aan de van Woustraat gevestigde Hutspot. Het begon ooit als pop-up store aan de Utrechtsestraat, maar al snel was behoefte aan een groter pand. Ook deze winkel bestaat uit koffiehoek, kleding, accessoires en interieur pronkstukken en ze hebben het zelfs zo gek gemaakt dat er een kapperszaak aanwezig is. Ik ben er weg van!
  Tijdens een bezoekje viel mij iets op; in de winkel hingen en stonden wel hele interessante lampen van een merk dat ik daarvoor nog niet kende; Blom & Blom. Ik deed wat research en ontdekte een nog interessanter verhaal over twee jongens met een liefde voor ‘vergeten items’ en ‘vergeten plaatsen’, zoals ze het zelf noemen. De jongens gebruiken items met een rijke geschiedenis om ze nieuw leven in te blazen – in de vorm van lampen. Ze verzamelen en herontwerpen industriële lampen vanuit een werkplaats in Amsterdam en Berlijn. De lampen hangen nu in bijvoorbeeld restaurants, kantoren en woningen en brengen een unieke uitstraling met zich mee.
  Mijn favoriet uit de collectie is de ‘spotlight’ lamp. Deze lamp speelde een grote rol in de Duitse geschiedenis en werd toen al gebruikt om objecten te verlichten vanaf grote afstanden. De lamp geeft een enorme industriële uitstraling en ik kan er alleen van dromen er één in mijn bezit te hebben. Het merk wordt nu verkocht via de website, een eigen galerij en diverse winkels waaronder dus Hutspot Amsterdam. Een absolute toevoeging aan de Nederlandse markt!


  Beeld via Blom and Blom
  Tess (22) is student Communicatie in Tilburg, maar heeft haar hart verloren aan Amsterdam. Na een stage en minor in de grote stad, is ze er niet meer weg te slaan. Het grote aanbod aan koffietentjes en interieur winkels in combinatie met de pracht van de stad heeft haar verliefd gemaakt. In een Amsterdamse studentenkamer is creativiteit op gebied van interieur vereist en dus combineert ze IKEA met originele en unieke accessoires. Het liefst tweedehands.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu