Hutkoffers als salontafel

De originele legergroene hutkoffers in mijn woonkamer komen van ver. Heel ver.

De twee loodzware koffers maken al zes jaar deel uit van mijn interieur. En wat ben ik er zuinig mee. De twee exemplaren zijn meegenomen door de grootouders van De Grote Liefde, helemaal vanuit Indonesië. Van binnen zijn de kisten nog bekleed met oude kranten, wat het weer extra nostalgisch maakt. Mijn grootouders zijn zelf ook gevlucht uit Indoland, maar wat er met die van hun is gebeurd, weet ik helaas niet. Gelukkig konden we één van de twee meenemen uit de schuur van mijn schoonouders, de andere was al door De Grote Liefde in gebruik tijdens zijn studententijd. Heeft de koffer gelukkig overleefd…

De koffers zijn perfect door imperfectie; de deuken en krassen maken ze juist alleen maar mooier. In kringloopwinkels en op rommelmarkten worden soortgelijke hutkoffers nog altijd aangeboden. Bij Neef Louis in Amsterdam-Noord liggen ze ook. Let wel: het prijskaartje hier is stukken duurder dan op rommelmarkten.

Tip: de ‘zwevende’ koffietafel van Christopher Duffy is ook een aanrader.

 

© Elisah Jacobs

 

1 reactie