Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hotspot: Memmo Alfama - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  10 april, 2014

  Hotspot: Memmo Alfama

   Hotspot: Memmo Alfama

  Logeren bij locals in Portugal? Anouk testte het uit!

  Wat ik in mijn vorige post al aangaf; I’m in love with Lisboa. Puur authentiek, inspirerend, luxe en genoeg edginess. What do you want more in a men, euh city? Bij deze nog een paar tips over Lissabon. Voor de andere tips verwijs ik je terug naar mijn vorige post.
  Terug in de tijd
  Ik verbleef in boutique hotel Memmo Alfama, een aanrader voor mensen die in het midden van het meest karakteristieke en authentieke gedeelte van Lissabon willen verblijven. Alfama is een wijk waar alles nog hetzelfde is gebleven als jaren geleden. Je kunt hier het echte Portugese leven van dichtbij mee maken. Heel kleine en kronkelige straatjes, street-art, prachtige mozaïek, de was die kleurrijk buiten hangt en mensen die (de hele dag?) voor hun huizen op de stoep zitten te praten met elkaar. Daarnaast zijn er fijne kleine authentieke restaurants waar je de unieke Portugese keuken kunt proeven. Goed om te weten: de muziekstijl ‘Fado’ komt uit Alfama, je hebt hier vele fado cafés maar ook kun je de muziek beleven op straat.

  Hotspot: Memmo Alfama

  Om Memmo Alfama te bereiken, wandel je eerst door een steegje, achter de kerk, waar nieuwsgierige hoogbejaarde buurtbewoners om het hoekje kijken en iets Portugees beginnen te brabbelen. Met mijn 1.84 meter en blonde haar ben ik hoogstwaarschijnlijk een bijzondere verschijning voor hen.
  Zodra je het boutique hotel Memmo Alfama binnen stapt is het contrast, van buiten het hotel en hier binnen, even aanwezig. Een luxueus, clean maar warm interieur. Maar als je verder kijkt, is het mooie aan dit hotel dat het oude karakter van het gebouw nog aanwezig is. De oude accenten zijn terug te vinden in o.a. het leesgedeelte waar de oude stenen en ronde vorm nog geheel gewaarborgd zijn. Ook de buitenkant van het gebouw is nog voorzien van alle authentieke details. Het terras en de aangrenzende wijnbar is geheel nieuw, het uitzicht is hier enorm!
  Hotspot: Memmo Alfama
  Memmo hotels, ze hebben nog een hotel in de Algarve, is gebaseerd op de naam memmo (memory) en daarnaast het logo: een kameleon. Memmo Alfama absorbeert zijn omgeving geheel door onder andere de grote ramen en hierdoor de enorme vergezichten. Ook zorgt het personeel ervoor dat je de wijk door en door leert kennen; de geluiden, smaken en geuren. Zij geven de beste locale tips en wandelroutes. Zo werd ik er op gewezen dat er een paar steegjes verderop paraplus in de lucht hingen in verband met de opnames van een film de dag erna. Wow, wow en nog eens wow!
  Mooi aan het interieur van Memmo Alfama is dat alles meubels en designs in-house ontworpen zijn, hierdoor sluit het strak op elkaar aan en is het nergens anders te zien en verkrijgbaar. Memmo staat achter het feit dat het geheel concept belangrijker is dan het combineren van verschillende merken, waardoor zij de juiste nadruk kunnen leggen op het authentieke en het single character van het hotel.
  Hotspot: Memmo Alfama Hotspot: Memmo Alfama Hotspot: Memmo Alfama
  Hotspot: Memmo Alfama
  Het andere hotel Memmo Baleeira is gelegen in een prachtig natuurgebied in het plaatsje Sagres (ver weg van de massatoerisme) in de Algarve. Surfspots, hiking en brede stranden. Next trip? PLANNED!
  -De architect achter deze memory is: Samuel Torres de Carvalho.
  -Creatieve brein achter het interieur en concept: João Corrêa Nunes
  Ik sprak met Paulo Duante, Director Geral General Manager van Memmo Alfama. over zijn favoriete design merken en aanraders in Lissabon:
  Design merken: Vitra and Living Divani.
  Bekende interieur beurs in Lissabon: Experimenta Design.
  Coffee house in Alfama: Pois Café
  Dinner: The Decadente (ga erna vooral door naar de vele andere cafés in de wijk Bairro Alto)
  Clubs: LUX, prachtig decor met optredens van internationale DJ’s
  Music Box, een bar, club en concertgebouw in één
  Fado houses: The most local and authentic like “Tasca do Chico” and “a Baiuca”

  Liefs,
  Anouk

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu