Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Fleur je huis op met de anjer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 09-12-2023

  Fleur je huis op met de anjer

  Wat ik afgelopen zondag aan mams cadeau gaf voor Moederdag? Een mooie bos fleurige bloeiers waar de paarse anjer een hoofdrol speelde. Wist je trouwens dat de anjer symbool staat voor hartstocht, verlangen en romantiek? Maar het allermooist zijn zijn blaadjes, want die is bij elke anjer weer anders…

  Je hebt zoveel verschillende anjers dat deze bloem eigenlijk nooit verveelt. Er zijn anjers met een enkelvoudige bloem, maar je hebt ook trosanjers. En de blaadjes? Die zijn soms met gekartelde, ronde of gefranjerde randen. De anjer zelf is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals mysterieus paars, verleidelijk rood, zomers geel, zacht oranje, zalm roze, spier wit, fris groen of in een chique champagnekleur.
  Fleur je huis op met de anjers
  En nog even terug naar die romantiek: in de 15de en 16de eeuw schilderden Renaissanceschilders in verlovingsscenes vaak een anjer. En de Romeinen gebruikten deze bloem al voor hun hoofdkransen en maakten er reukwater van. Juist ja, een bloem met een rijke geschiedenis.
  In de bos voor mams pronkten ook pioenrozen, dat maakte deze mix alleen maar zoeter. Heb jij er al een bosje van staan thuis?
  Fleur je huis op met de anjers

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl.
   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu