Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  30 maart, 2017

  Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten

  Nu het zonnetje weer begint te schijnen, begint het ook bij mij weer te kriebelen. Een lekker weekendje weg, wie wil dat nou niet? Even er tussen uit en helemaal opgaan in één van de prachtige culturen van ons fantastische Europa rijk is. Zoals Parijs. Bij deze vijf Parijse pareltjes voor een romantisch weekendje weg…

  Een citytrip heeft meestal wel mijn voorkeur. Het liefst wil ik dan ergens naar toe waar het lekker zonnig en warm is. Toch hoef je niet ver weg te gaan om je om te dompelen in een andere cultuur.

  Parijs is het centrum van cultuur en één van de meest mooie wereldsteden die je in de wijde omgeving kunt vinden. Het is er doorgaans niet extreem warm, maar de zon blijkt er een stuk vaker te schijnen dan hier. Perfect als je tijdens je city trip wil genieten van het weer maar niet wilt wegbranden in de zon. Zo kun je veel zien en ondernemen, want dat is er Parijs! De prachtige architectuur, de geweldige musea, het lekkere Franse eten en vele modewinkels maken van Parijs een zeer prettige uitvlucht.

  Ook fijn is dat ze best wat af weten van interieur. Dus ga je dit voorjaar naar of lang Parijs, overweeg dan even één van deze bizar mooie hotels. Dat maakt je snoepreisje pas echt af!

  1. Hotel Panache.

  Dit prachtige boutique hotel is ontworpen door rijzende ster Dorothée Meilichzon en is een waar plaatje. Het negentiende eeuwse pand ziet er dan ook niet alleen van buiten om te smullen uit (check vooral even de donkerblauwe gevel, love it!). We zien messing, marmer, een donker Hongaarse punt en prachtig tegelwerk. Fijn ook: in het laagseizoen zit je vanaf €125 per kamer per nacht. Te doen, toch?

  Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten

  2. C.O.Q. Hotel.

  C.O.Q. staat voor ‘Community Of Quality’. Bij binnenkomst is het meteen al een warm bad. We zien vintage designklassiekers, veel planten, prachtige groen- en blauwtinten, spierwitte badkamers versus gitzwarte details. Oh ja, en in de serre is het fijn toeven.

  Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten

  3. Grand Pigalle.

  Alle kamers in dit hotel hebben muren waar je even naar blijft kijken; van een geometrisch behangetje tot behang met een marmerachtige glanzende print. Kies hier uit vijf verschillende type kamers met als favoriet uiteraard de Parasian Roofs mét stunning uitzicht op de lichtstad.

  Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten

  4. Hotel Henriette.

  Het is niet moeilijk om vrolijk te worden van dit hotel. Is het niet het romantische bloemetjesbehang in een van de hotelkamers, dan wel de prachtige lounge vol blauwtinten (de lamp gezien met de gouden vogel?) en de frisse kleurdetails en geometrische muurtjes.

  Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten Dit zijn de leukste Parijse pareltjes om in te overnachten

  5. Handsome Hotel.

  De naam zegt het al; dit hotel is ook echt handsome. Bij binnenkomst is het al een feest om in te checken aan de natuurstenen receptie met messing blad. Dit hotel is ontworpen door designduo Dorothée Delaye en Daphné Desjeux. Extra leuk: het bevat ook veel van hun eigen designs. Zeker een aanrader.

  Binnenkort een weekendje Parijs?

  Beeld gevonden via:

  1 t/m 4. Hotel Panache. 5 t/m 8. ArchiLovers. 9 t/m 12. YellowTrace. 13 t/m 16. Decoholic. 17 t/m 20. ArchiLovers

   

  Sharon de GrootSharon is een Concept Designer en Art Director op gebied van brands, interior en design. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden in restaurants en sfeervolle hotspots in binnen- en buitenland. Niet alleen voor het heerlijke eten, maar vooral om haar honger naar interieur inspiratie te stillen. Je zou kunnen zeggen dat ze een soort onorthodoxe alleseter is. Het liefst neemt ze dan ook van alles een beetje tegelijk op haar bord. Van conceptontwikkeling en branding, tot corporate identity en interieur ontwerp. Ook neemt ze ontwerp en styling klussen aan en is ze momenteel opzoek naar een nieuwe leuke baan. Volg haar op Linkedin, haar eigen websiteInstagram en Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu