Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  13 oktober, 2017

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker. Het Apollo Hotel is in een nieuw jasje gestoken én er opende het nieuwe Interior Junkie proof restaurant Bodon, La Grande Brasserie. Wat dit nou zo’n fijne stek maakt? Uhm… fluwelen stoelen, gouden accessoires, een kleurrijk plafond waar je U tegen zegt én een patisserie bar. Jum!

  Gouden palmbonen en fluwelen fauteuils

  Dat er meerdere hotels in Amsterdam in een nieuw jasje gestoken worden, vind ik alleen maar een goede zet. Het Pulitzer kreeg een flinke opfrisbeurt en sindsdien krijg ik die prachtige kamers én bar met die stunning groene fluwelen stoelen niet meer uit mijn hoofd. Maar gelukkig is de hoofdstad weer een prachtig hotel rijker. En bij een Interior Junkie proof hotel hoort natuurlijk een net zo stunning restaurant met heerlijk eten, lekkere drankjes en een o zo gezellige sfeer. Als je bij Bodon, La Grande Brasserie over de drempel stapt, heb je direct keuzestress, want ga je nou in een van die fluwelen fauteuils zitten bij de open haard in de gezellige living met gouden palmbomen, fluwelen banken en dito stoelen, neem je plaats op de net zo fashionable barkrukken aan de open keuken om een oester, kokkel of mossel naar binnen te werken of schuif je meteen aan in een van de romantische tafeltjes in het restaurantgedeelte?

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ BodonDineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Behang op het plafond

  Dan even alle aandacht voor het interieur van Bodon. Deze is ontworpen door de Belgische interieurdesigner Will Erens en is een mix van de jaren 20 tot en met de jaren 70. Alle stijlen komen hier naar voren: van Art Nouveau en Art Deco tot aan Palm Springs en Post Luxury. Denk maar aan heel veel fluweel, leer, marmer, een mix aan motieven, lampen uit originele Franse brasseries (leuk!) en handgemaakt tiffany glas in Lafayette stijl. O zo chic! Ik zag zelfs behang op het plafond (idee, idee, idee). Extra leuk feitje: er zit in het interieur een knipoog naar de sportlijnen van de Olympische Spelen. Het restaurant opende in 1928 voor de Olympische Spelen. Later breidde architect Alexander Bodon het uit met 65 kamers, waarna later meer kamers bij kwamen, Nu weet je dus ook waarom het restaurant ‘Bodon’ heet.

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Romantisch diner voor twee

  Mijn kersverse hubby en ik begonnen de avond aan de visbar waar we zicht hadden op de open keuken. Altijd een goede zet in restaurants, want niets leukers dan even meespieken op de plek waar het allemaal gebeurt. Nu hadden wij beiden geen zin in oesters, dus kregen we (om nog even in de sferen van onze Toscaanse bruiloft te blijven) heerlijke hammetjes voorgeschoteld om vervolgens (omdat we dus net terug waren van honeymoon) een super romantisch plekje bij het raam kregen in een van de gezellige zitjes (op de foto 2 zie je waar we zaten). En toen kon het eetfestijn beginnen…

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Goddelijke toetjesbar

  Vooraf namen we langoustine en avocado, als hoofdrecht tournedos met foie gras en verse truffel (die dus aan tafel werd geraspt, nog nooit meegemaakt…) en de kers op de taart was de crepe Suzette welke aan onze tafel bereid werd, compleet met flamberen. Wat een feest. Het was de hele avond flink genieten. Ik was zelfs zo vol dat ik na die crepe geen puf meer had voor de Patisserie Bar (of dat goddelijke kaasplankje). Dus ja, ik moet binnenkort van mezelf wel weer even terug…

  Gaat je interieurhart ook sneller kloppen van deze plek? Bodon, La Grande Brasserie vind je op de Apollolaan 2 in Amsterdam. Laat je het me even weten als je ook bent gegaan? Erg benieuwd naar jouw ervaringen.

  Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon

  Beeld gevonden via:

  Bodon, La Grande Brasserie

  Eén reactie op “Dineren op stunning fluwelen stoelen @ Bodon”

  1. Martijn Ensink schreef:

   Mooi en spannend interieur. Een tikkeltje over de top, zoals we eigenlijk allemaal wel willen, maar niet durven.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu