Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De leukste hotspots in Parijs - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  19 december, 2014

  De leukste hotspots in Parijs

  Van struinen in Musée des Arts Décoratifs en ronddwalen in Le Jardin Royal tot aan heerlijk lunchen bij H.A.N.D. Stefanie heeft weer de leukste Parijs tips voor je..

  Tijd voor een wandeling door het bekendste arrondissement van Parijs. Want wie aan Parijs denkt, denkt vrij snel aan het Louvre, de Tuileries en Place Vendôme. Dat zijn absoluut fijne plekken, maar denk ook aan de minder bekende stukjes die die locaties verbinden. Zo zit er in hetzelfde paleis als waar het Louvre zich in bevindt, het Musée des Arts Décoratifs. Voor een Interior Junkie die kunstgeschiedenis heeft gestudeerd is dit een goede combinatie. Buiten de wisselende exposities is er een vaste tentoonstelling waar je een overzicht krijgt van meubels van de 20ste eeuw. Iedereen tot en met 25 jaar mag gratis naar musea in Frankrijk, dus loop eens een rondje door dit museum.

  De leukste hotspots in Parjs

  De leukste hotspots in Parjs
  De leukste hotspots in Parjs De leukste hotspots in Parjs
  Lunch bij H.A.N.D
  Binnen vijf minuten ben je naar de koninklijke tuin gewandeld. Mocht je net een goeie lunchplek nodig hebben dan vind je onderweg restaurant H.A.N.D. met een Amerikaans menu. Ze hebben er erg prettige hamburgers (top 10 van Parijs) en een interieur waar je ook al een glimlach van krijgt (en dan heb je de cheesecake of carrotcake nog niet eens geproefd).

  De leukste hotspots in Parjs

  De leukste hotspots in Parjs

  Ronddwalen in Le Jardin Royal
  Via een passage kom je bij le Jardin Royal. De tuin is een verborgen oase van rust in het centrum. Je vindt er chique lunchplekjes en boutiques in de zuilengalerij, Parijzenaren die jeu de boules spelen in de schaduw van de bomen, en er staan stoelen rondom de fontein om even van de zon te kunnen genieten. Ook hier weer word je omringd door historie. Voor Lodewijk XIV – de Zonnekoning dus – naar het Louvre verhuisde, woonde hij in het paleis waar de tuin bij hoort.

  Waar vind je het?
  Musée des Arts Décoratifs – 107-111, rue de Rivoli. 75001 Parijs
  H.A.N.D. – 39 Rue de Richelieu. 75001 Parijs
  Jardin Royal – Passage du Perron. 75001 Parijs

  De leukste hotspots in Parjs De leukste hotspots in Parjs De leukste hotspots in Parjs De leukste hotspots in Parjs De leukste hotspots in Parjs

  Beeld gevonden via:

  Beeld 1 t/m 7 en 11 t/m 17 gemaakt door Stefanie Stappers. 8. T Magazine. 9. Paris by Me.

  Lees hier alle Parijs posts van Stefanie.

  Stefanie (25) heeft een zwak voor dingen die het dagelijks leven mooier maken: alledaagse dingen zouden juíst bijzonder moeten zijn. Ze omringt zich dan ook graag met bijzondere spullen – van zelf gemaakte tot vintage interieurpareltjes. Na haar studie kunstgeschiedenis is ze naar Parijs verhuisd om zich onder te kunnen dompelen in de musea, boutiques, interieurwinkeltjes, fijne hotspots en koffietentjes. Ze zal haar Parijse must-see plekken vanuit daar met Interior Junkie gaan delen. Voor meer inspiratie van Stef kun je haar volgen op Pinterest.

  Eén reactie op “De leukste hotspots in Parijs”

  1. […] Dit prachtige huis ligt aan de Villennes-sur-Seine rivier en zit op twintig minuten rijden van Parijs. Rustig wonen met de grote stad om de hoek. Kom […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu