Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

72 uur Madrid - Dag 1 - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  29 mei, 2013

  72 uur Madrid – Dag 1


  Design webshop Triitme nodigde mij voor drie dagen uit in hartje Madrid om zowel hun als de stad volop te leren kennen.

  Nadat ik het sombere Nederland verliet en in de volle Spaanse zon terecht kwam, begon dag 1 zeer relax. Na het inchecken in Hotel Abalu middenin hartje centrum om de hoek van de Gran Via had ik samen met pr lady Melanie en Annemarie (Eigen Huis & Interieur) een paar uurtjes vrij te besteden. We besloten de wijk op eigen houtje te verkennen. Zo bezochte het grote plein Playa Mayor, de overdekte markt Mercado de San Miguel, pakten een terrasje om de nodige vitamine D op te nemen, aten heerlijke calamari en tortillas, snoepten nog even wat bij Dunkin’ Donuts (mijn andere verslaving!) en maakten ons klaar voor het diner met het team van Triitme.
  Helaas duurde het even voordat de menukaart was vertaald (bijna alles in Madrid is in het Spaans, hoewel iedereen wel Engels kan spreken) maar wat ik later op mijn bord kreeg, was al dat wachten meer dan waard. Ik at hier aardappelpartjes met guacamole en knoflookdip (goddelijk), een hartige taart met spek en mango en snoepte nog even van de visstoofpot van mijn buurvrouw en de Spaanse stoofpot van mijn buurman. Het leuke aan de Spanjaarden is dat ze alles delen tijdens het diner en allemaal verschillende gerechten bestellen zodat iedereen wat van elkaar kan proeven. Met recht een vorkje prikken.
  Op dag 2 stond een bezoek aan o.a Casa Décor, de design fair van Madrid, lunchtentje Rita Champagne en een supergezellig tapastentje (ja, ik heb echt alleen maar gegeten!) gepland. Houd de site in de gaten voor dag 2. Daarnaast licht ik een aantal hotspots, die in de verschillende reports voorkomen, binnenkort nog eens extra uit..
  Wat betreft Triitme: daar vertel ik je later alles over!
   

  Hallo Spanje!


   

  Wat heeft Madrid toch een prachtige bouwstijl


  Inchecken in Hotel Abalu waar ze niet vies zijn van een beetje roze..


  De mierzoete Beauty Bar waar elke ochtend een heerlijk ontbijtje op ons wachtte


  Knalgeel pand. Werd ik spontaan vrolijk van, vooral van dat mannetje dat heerlijk aan het relaxen was..


  Even bijkomen op het terras waar we meteen werkten aan ons bruine kleurtje


  Calamari en kokkels. Ik had echter gehoopt op gefrituurde inktvisringen. Ik ben niet zo van de schaaldieren…


  Een typisch Spaans steegje met een supergezellig terras


  In Madrid zie je veel kunstwerken (vaak illegaal gemaakt) op de gebouwen. Zo mooi!


  Nog eentje.


  De espadrilles zijn (nog steeds) hot in Spanje. Ik zag hele coole Clarks-achtige espadrilles voor €10.


  Overal wordt geschilderd in de stad


  Een van de uitgangen/ingangen van Playa Mayor


  Die moesten we even proeven..


  Ze smaakten (uiteraard!) goddelijk…


  De overdekte markt Mercado de San Miguel. Ik keek hier mijn ogen uit.


  Heerlijke zoetigheden..


  Met het Triitme team uit eten


  De Spaanse menukaart. Er kwam helaas niets naar boven van mijn Spaanse taalcursus zeven jaar geleden.


  Het uitzicht vanaf mijn hotelkamer. Prachtig! Helaas komt de strakblauwe lucht niet zo goed uit op de foto, maar zo met dat wasje vond ik het typisch Spaans.


   
  Tip: mijn laatste trip naar de zon ging naar de Malediven.
  © Elisah Jacobs
   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu