Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

4x hippe koffietentjes in Utrecht deel II - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  10 december, 2013

  4x hippe koffietentjes in Utrecht deel II

  4x hippe koffietentjes in Utrecht deel II

  José zette weer een aantal favorieten op een rij. Proost!

  Een paar maanden geleden heb ik een blog geschreven waarin ik sprak over de hipste koffietentjes in Utrecht. Hierbij moest ik een keuze maken tussen de vele mogelijkheden die er zijn. Omdat ik nog lang niet uitgesproken ben hierover en ik destijds via meerdere personen nog meer suggesties hoorde, volgt hier het tweede deel van de leukste en gezelligste koffietentjes in Utrecht. Vooral in deze kou heerlijk om even naar binnen te glippen voor een lekkere warme chocomelk, koffie of thee.

  Keek : kunst en eerlijke koffie
  De naam zegt het al. Op deze gezellige koffiespot in de Twijnstraat kan je heerlijke biologische koffie en thee verwachten. Alles wordt zelfgemaakt met verse ingrediënten waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende seizoenen zoals rabarber-framboos jam en chutney. Ook voor een lekkere lunch kan je hier terecht. Elke zes weken hangt er een nieuwe expositie van jonge kunstenaars die je kunt kopen. Het interieur is echter vrij simpel met veel hout. Op deze plek draait het vooral om de kwaliteit van de producten. Zeker de moeite waard om eens binnen te lopen!

  30 ML Espresso
  30 ML Espresso is een koffiebar waar een speciaal verhaal achter zit. De eigenaren hebben middels het zogeheten crowdfunding hun koffiebar mogen realiseren. Middels kleine investeerders zoals vrienden en familie is deze hippe koffiebar in de Mariastraat gekomen. De naam 30 ML wordt als de kern van de onderneming gezien. 30ML is immers de basis voor iedere koffie. Het interieur kan het beste omschreven worden als een combinatie van industrieel met oude elementen zoals de vloer. Vooral de zithoek achterin de koffiebar is de moeite waard met meubels afkomstig van Raw Materials in Amsterdam. Voor een lekkere koffie en/of versnapering kan je hier zeker goed terecht!

  4x hippe koffietentjes in Utrecht deel II

  Koffie & ik
  De meeste koffiebars liggen in het centrum van Utrecht. Koffie & ik ligt daar iets buiten, namelijk in Lombok. Echt een aanwinst voor deze buurt! Grappig detail is dat de koffiebar is opgezet door een eerdere stagiair van 30ML Espresso, de bovengenoemde koffiebar. De oude vloer in combinatie met strakke elementen zoals de bar en muren zorgen ervoor dat het een Zweeds tintje krijgt. De bewoners in deze buurt zijn zeer divers, waardoor er een aangename sfeer heerst. Als je een keer in deze buurt komt om iemand te bezoeken of gewoon eens te kijken wat er buiten het centrum van Utrecht te doen is, moet je zeker even hier stoppen voor een goede kop koffie.

  4x hippe koffietentjes in Utrecht deel II

  Daen’s
  Bij Daen’s kom ik erg graag, omdat je er niet alleen heerlijke koffie kunt drinken en lekker kunt lunchen, maar ook omdat je er prachtige kleding van prachtige merken zoals Paul Smith kunt kopen. De perfecte combi: eerst shoppen, daarna bijkomen met koffie! De voormalige brandweerkazerne is modern ingericht met retro stoeltjes en een strakke bar met onder andere houten materialen. Voor wie niet genoeg heeft aan koffie; de chocoladetaart is een echte aanrader!

  4x hippe koffietentjes in Utrecht deel II

  Credits:

  Beeld 1 via media-cdn.tripadvisor.com, Beeld 2 via dukostudent.nl, Beeld 3 via Mypersonalstyle.nl, Beeld 4 via Madebyellen.com

  Jose (27) woont in het centrum van Utrecht en is net afgestudeerd aan de opleiding Communicatiewetenschap. Naast haar liefde voor mode heeft ze ook een passie voor interieur. Ze is altijd bezig met het verplaatsen van accessoires en meubels in haar huisje waar ze naar eigen zeggen echt tot rust komt. Met een voorliefde voor Scandinavische spullen is Stockholm dan ook haar favoriete stad. Daarnaast bezoekt ze met enige regelmaat Milaan om nieuwe inspiratie op te doen op het gebied van interieur, mode en lifestyle. In haar interieur is voornamelijk wit te vinden en is een mix tussen Scandinavisch en Nederlands design. Op Interior Junkie houdt ze iedere week een post bij met inspirerende ideeën.

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu