Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

100 jaar Pastoe in Kunsthal - Interior junkie
Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 19-04-2024

    1 maart, 2013

    100 jaar Pastoe in Kunsthal

    Hoera! Het Nederlandse Pastoe bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren kun je in de Kunsthal Rotterdam een hele fijne expositie bezoeken.

    Een van mijn woonobsessies is een Cees Braakman voor Pastoe bureau dat voor mijn neus is weggepikt toen ik hem zag in een tweedehandswinkel. Ik ben nog steeds niet over het verdriet heen.. Gelukkig kan ik de pijn verzachten door binnenkort de expositie van Pastoe te bezoeken.
    De tentoonstelling ‘Like Pastoe: 100 jaar vernieuwing in vormgeving’ met Anne van der Zwaag als curator is opgedeeld in drie thema’s: Historie, Omgeving en Vernieuwing. Aan elk thema werkten verschillende kunstenaars mee; voor Historie maakte beeldend kunstenaar Krijn de Koning een selectie van de Pastoe-collectie in de vorm van schetsen, meubels, foto’s en publicaties. Voor het omgevingsthema ontwierp Krijn de Koning samen met architect Anne Holtrop drie pavilions in verschillende vormen, maten en materialen waarin Pastoe meubels door de jaren heen staan tentoongesteld. Extra leuk is het feit dat de collectie niet op chronologische volgorde, maar juist door elkaar heen staat (leuk om een spelletje mee te doen, raad het collectiejaar!).
    Het laatste thema is Vernieuwing en draait om – de naam zegt het al – nieuwe objecten en ideeën. Hiervoor werkten ontwerpers Konstantin Grcic en Naoto Fukasawa, architect Claudio Silvestrin en het fotografenduo Scheltens & Abbenes met elkaar samen.
    Nog niets te doen dit weekend, dan is ‘100 jaar Pastoe’ zeker een aanrader. De expo is nog t/m 2 juni te zien in de Kunsthal in Rotterdam (als je er dan toch bent, bezoek dan ook eens de modetentoonstelling van Jean Paul Gaultier!). Alvast een voorproefje? Bekijk dan onderstaande video.



     

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu