Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Weekendtip: vintage design spotten @ Design Icons - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 18-04-2024

  9 februari, 2017

  Weekendtip: vintage design spotten @ Design Icons

  Gaat jouw interieurhart ook sneller kloppen van vintage design en heb je nog niets te doen dit weekend? Dan moet je zeker even langs bij Design Icons. Op deze zeer verleidelijke meubelbeurs vind je prachtig design uit de twintigste eeuw. Niet nodig om te melden dat ik vooraan de rij sta…

  Dat ik gek ben op vintage wisten jullie natuurlijk al. Zo pronken er al jaren vintage Pastoe stoelen in mijn huis (sterker nog: tijdens het tikken van deze post zit ik op een Pastoe!). Hoewel ik voor mijn nieuwe huis een aantal nieuwe designstukken kocht, sluit ik niet uit dat hier binnenkort weer een mooi, vintage exemplaar pronkt. Het idee dat het meubelstuk of woonaccessoire ooit in een ander interieur stond, maakt mij nieuwsgierig.

  Weekendtip: vintage design spotten @ Design Icons

  Voor elk budget wat

  Tijdens Design Icons vind je heel veel vintage design onder één dak. Extra leuk is ook dat je met de eigenaren kunt praten over de meubelstukken (wellicht schuilt er ook echt een bijzonder verhaal achter). Welke merken kun je o.a verwachten? Denk maar aan Wegner, Jacobsen, Braakman, Eames, Kalff, Sarfatti, Cadovius, Kramer en Alons. Daarnaast zijn de aanbieders die hier dit jaar staan ondermeer: Judith Wolberink Gallery, Vervlogen Jaren, De Compaen en Kunstconsult uit Nederland en van buiten de landsgrenzen: o.a. Pellegrini Design en Dierbaar Design (beiden BE), Gramercy Park (uit Duitsland) en Molecula (uit Engeland).

  Je vindt hier voor elk budget iets, dus naast koopjes ook prachtige stukken waarvoor je iets dieper in de buidel moet tasten. Maar ja; design blijft zijn waarde houden dus een goede investering doe je sowieso. Fijn ook: alles is ter plekke te koop én kun je meteen mee naar huis nemen. Ik regel alvast een boedelbak…

  Weekendtip: vintage design spotten @ Design Icons

  Weekendtip: vintage design spotten @ Design Icons

  Waar is het te vinden?!

  Design Icons wordt dit weekend op 11 en 12 februari gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam met uiteraard stunning uitzicht op het IJ. Oh ja, en er is een mobiele espressobar (cruciaal!).

  Zie je daar?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu