The Urban Garden

Tijdens mijn verblijf in Helsinki ontdekte ik een pareltje op culinair gebied middenin het spoorweggebied van de Finse hoofdstad.

Turn Table – The Urban Garden is een restaurant in een groentekas dat midden op een draaiplateau van het voormalige Pasila spoorweggebied staat. The Urban Garden is sinds afgelopen voorjaar open en is een aanrader voor iedereen die van vegetarisch eten houdt. Eerlijk gezegd ben ik een vleeseter pur sang, maar hier kom ik graag eens terug. Al het lekkers op je bord komt namelijk regelrecht uit de naastgelegen moestuin. Je snapt dan ook wel dat ik hier overheerlijk heb gegeten. De bietjeshummus zal ik in ieder geval nooit meer vergeten..

Binnenin de kas staat een lange smalle tafel gemaakt van sloophout dat omringd is door tomatenplanten die tot het plafond reiken. Buiten kun je op zonnige dagen op het terras zitten. Of loop even rond in de groentetuin. Superleuk om eens te bezoeken als je in Helsinki bent. En eet meteen even zo’n broodje bietjeshummus voor mij…

© Elisah Jacobs

Reageer ook