Lekker eten: Rose’s Cantina

Onlangs was er een tafeltje voor mij gereserveerd bij het vernieuwde Mexicaanse restaurant Rose’s Cantina in Amsterdam. Als ik had geweten dat ik zoveel zou eten, was ik de dagen ervoor op rantsoen gegaan..

Sinds 1982 is het typische Mexicaanse restaurant een waar begrip in Amsterdam. Het restaurant moest echter met de tijd meegaan: Rose’s Cantina werd helemaal gerenoveerd inclusief een compleet nieuwe inrichting. Denk aan vintage Chesterfields (een van mijn woonobsessies!), vintage stoelen en fabriekslampen aan het plafond. Het geheel heeft iets rauws, maar tegelijkertijd straalt het ook veel gezelligheid uit. Alsof je je even in Latijns-Amerika waant.

Mijn ervaring
Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik (bijna) alles van de kaart had geproefd. De speciale Rose’s Cantina proeverij was dan ook zeker niet minimaal. De avond begon met een tortillachips met huisgemaakte guacamole en salsa, Fine de Claire oesters met pico de gallo, een cocktailglas met garnalen en salade gevolgd door quesadillas met pittige cheddarkaas, pepers en chili en een frisse een Mexican street salad. Erna kwamen de gevulde Zuid-Amerikaanse deeglapjes met rund en gamba’s in een chimichurri
marinade. Na deze voorgerechten (ja, de eindstreep was nog lang niet in zicht..) proefde ik loeihete crispy beef tortillas. Gevolg: m’n smaakpapillen stonden in de fik.

Na een liter water was het eindelijk tijd voor het hoofdgerecht. Het allerlekkerste wat ik proefde die avond: een overheerlijke rib-eye direct vanaf de grill vergezeld met gegrilde groente en een marinade van chimichurri. De avond werd afgesloten met een grand desert inclusief Crème Brûlée met citroengras, Chocolade mousse met tequila, dulce de leche en knisperend zeezout en een krokant taartje met een chocoladevulling die smolt op m’n tong.

Je snapt wel dat ik naar huis ben gerold…

Rose’s Cantina vind je in de Reguliersdwarsstraat 38. Na het eten galt de muziek harder uit de boxen dus ook de perfecte plek om een drankje te doen. Ik kom zeker snel eens terug.

www.rosescantina.com

 

 

Reageer ook